Luxe geitenkaas in bladerdeeg met cranberrychutney
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Luxe geitenkaas in bladerdeeg met cranberrychutney

Luxe geitenkaas in bladerdeeg met cranberrychutney

met knoflook-rozemarijn aardappeltjes en haricots verts salade

Je bereidt vanavond een luxe gerecht met gerijpte geitenkaas gewikkeld in bladerdeeg. De cranberrychutney maakt deze feestelijke maaltijd af!

Labels:
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Tarwe
Walnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
Bereidingstijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Gerijpte geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat Gluten, Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

40 gram

Cranberrychutney

15 gram

Walnoten

(Bevat Walnoten Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)

200 gram

Roseval aardappelen

½ takje(s)

Verse rozemarijn

½ stuk(s)

Knoflookteen

30 gram

Mesclun

150 gram

Haricots verts

½ stuk(s)

Sjalot

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 tl

Mosterd

½ el

[Plantaardige] melk

1 tl

Honing

1 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Wittewijnazijn

el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)5797 kJ
Energie (kcal)1386 kcal
Vetten86.5 g
waarvan verzadigd38.9 g
Koolhydraten108.8 g
waarvan suikers28.4 g
Vezels15.6 g
Eiwitten33.5 g
Zout2.8 g

Benodigdheden

Kom
Hapjespan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Kleine kom
Pan met deksel
Saladekom

Instructies

Aardappelen bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen en snijd in partjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Ris de blaadjes van de rozemarijn en snijd fijn. Meng in een kom de aardappelpartjes, knoflook, rozemarijn en 1/2 el olijfolie per persoon. Verhit een hapjespan met deksel en bak de aardappelpartjes, afgedekt, 25 - 30 minuten op middelhoog vuur. Haal na 15 minuten het deksel van de pan. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en zout.

Bladerdeeg vullen
2

Snijd een halve rol bladerdeeg per persoon door de helft. Leg per persoon 1 stuk bladerdeeg op een bakplaat met bakpapier en beleg met de cranberrychutney en een schijf geitenkaas. Hak de walnoten grof en verdeel over de kaas. Breng op smaak met peper en zout. Maak de randen van het bladerdeeg nat en leg het andere stuk bladerdeeg erbovenop. Leg een kleine kom van ongeveer 12 - 14 cm omgekeerd op het gevulde bladerdeeg en snijd langs de rand zodat je een ronde pastei overhoudt. Druk de randen aan met een vork en bestrijk de pasteitjes met melk (zie Tip). Maak in het midden een kleine snede en bak 18 - 20 minuten in de oven, of tot het deeg goudbruin is.

Tip: Heb je nog een ei in huis? Dan kan je het bladerdeeg ook met een geklutst ei insmeren voor extra kleur.

Sjalot inleggen
3

Snijd de sjalot in dunne halve ringen. Meng in een kleine kom per persoon: 1 el wittewijnazijn en 1 tl honing (zie Tip). Voeg de sjalot toe, breng op smaak met zout en zet apart tot gebruik. Schep af en toe om zodat de smaken goed intrekken.

Tip: Heb je geen honing in huis? Vervang de honing dan voor suiker.

Haricots verts koken
4

Breng water aan de kook in een pan met deksel. Verwijder de steelaanzet van de haricots verts en snijd ze doormidden. Kook in 4 - 6 minuten beetgaar. Giet daarna af en spoel af onder koud water.

Salade maken
5

Meng in een saladekom per persoon: 1 el extra vierge olijfolie, 1 tl mosterd, 1 el dressing van de sjalotten, peper en zout. Voeg de haricots verts, ingelegde sjalot en de mesclun toe. Meng goed door.

Serveren
6

Verdeel de knoflook-rozemarijnaardappelen over borden en leg 1 geitenkaaspasteitje op elk bord. Serveer met de frisse haricots verts salade. Serveer eventueel met mayonaise.