topBanner
Luchtige peer-kaneelcake

Luchtige peer-kaneelcake

+/- 12 plakken | Bak het zelf met verse ingrediënten

Lees meer

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze nieuwe bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.

Kies deze week voor luchtige peer-kaneelcake.

Allergenen :Melk (inclusief lactose)EiGlutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd85 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten

Voor 2 personen

Ingredientenarrow down iconarrow down icon

Voor 2 personen

250 gram

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 tl

Gemalen kaneel

6 stuk(s)

Ei

(BevatEi)

400 gram

Cakemix

(BevatMelk (inclusief lactose), Glutenbevattende granenKan bevattenEi, Noten, Melk, Soja)

2 stuk(s)

Peer

Zelf toevoegen

5 el

Suiker

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)1459 kJ
Energie (kcal)349 kcal
Vetten21.0 g
waarvan verzadigd13.0 g
Koolhydraten36 g
waarvan suikers20.0 g
Vezels1 g
Eiwitten4 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kleine kom
Steelpan
Garde
Kom
Grote kom
Bakpapier
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal de boter uit de koelkast, houd 50 gram apart en snijd de rest in blokjes. Smelt de 50 gram boter in een steelpan op laag vuur. Haal van het vuur en voeg al roerend de suiker, 2 tl kaneel en een mespuntje zout toe. Meng 2 - 3 minuten en laat daarna 8 - 10 minuten afkoelen. Kluts 2 eieren in een kleine kom. Voeg, als de siroop niet meer heet is, de eieren al roerend toe aan de kaneelsiroop. Zet opzij.

2

Giet de cakemix in een grote kom. Kluts de overige eieren in een andere kom. Voeg de overige boter en de geklutste eieren toe aan de cakemix en mix het geheel met een (hand)mixer of garde tot een egaal beslag.

3

Vet een ronde taart- of springvorm met een doorsnede van 24 cm in of bekleed met bakpapier. Giet het beslag in de taartvorm. Schil de peren, halveer ze en verwijder het klokhuis. Snijd ze in kwarten. Leg ze met de bolle kant naar onder in waaiervorm op het beslag. Giet de kaneelsiroop erover.

4

Bak de cake 50 - 60 minuten in de oven. Controleer na 50 minuten of de cake klaar is door er met een satéprikker in te prikken. Komt hij er schoon uit? Dan is de cake klaar. Haal hem uit de oven en laat de cake volledig afkoelen. Snijd de cake in punten.