Tomaten zijn door ontdekkingsreizigers naar Europa gebracht. In de eerste instante werden ze in Zuid-Amerika als sierplanten gekweekt, maar al snel ontdekte men hun verukkelijke smaak en culinaire veelzijdigheid.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
5 stuk(s)
Vegetarische gehaktballetjes van de Vegetarische Slager
(Bevat Haver, Soja, Tarwe, Gerst Kan bevatten Mosterd, Selderij)
90 gram
Linguine
(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)
100 gram
Passata
1 stuk(s)
Knoflookteen
5 gram
Vers basilicum
(Kan bevatten Selderij)
½ stuk(s)
Tomaat
25 gram
Geraspte Italiaanse kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1.5 tl
Paprikapoeder
100 gram
Paprikareepjes
25 gram
Gesneden ui
½ zakje(s)
Siciliaanse kruidenmix
½ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
½ tl
Zwarte balsamicoazijn
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
½ tl
Suiker
Verwarm de oven op 200 graden. Halveer de puntpaprika en verwijder de zaadlijsten. Snijd de sjalot en tomaat grof. Pel de knoflook. Meng in een ovenschaal de groenten en knoflook met de Italiaanse kruiden, het paprikapoeder en 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
Zet de ovenschaal in de oven en rooster de groenten voor 10 - 15 minuten.
Weetje: Wist je dat puntpaprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant die ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Kook de linguine, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af, bewaar 50 ml kookvocht per persoon en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een pan op middelhoog vuur en bak de vegetarische balletjes 5 - 6 minuten, of tot ze vanbinnen gaar zijn. Snijd ondertussen het basilicum grof.