Linguine met spekjes en romige blauwe-kaassaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Linguine met spekjes en romige blauwe-kaassaus

Linguine met spekjes en romige blauwe-kaassaus

met champignons en peer

Wist je dat ze in Denemarken ook blauwe kaas maken? Danablu heeft zelfs een beschermde status en mag enkel in Denemarken gemaakt worden van Deense koemelk.

Labels:
Familie
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

90 gram

Linguine

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

50 gram

Spekreepjes

125 gram

Champignons

½ stuk(s)

Peer

75 gram

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Blauwekaasblokjes

(Bevat Melk (inclusief lactose))

20 gram

Rucola

Zelf toevoegen

½ el

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3139 kJ
Energie (kcal)750 kcal
Vetten33.4 g
waarvan verzadigd17.5 g
Koolhydraten81 g
waarvan suikers15.3 g
Vezels7.6 g
Eiwitten30.8 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Kom

Instructies

Linguine koken
1

Kook water in een ruime pan met deksel voor de linguine. Kook de linguine, afgedekt, 10 – 12 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Voeg eventueel een klein beetje olijfolie toe en meng goed door, zodat de linguine niet aan elkaar gaat plakken.

Spekjes bakken
2

Verhit een hapjespan zonder olie op middelhoog vuur en bak de spekreepjes in 6 – 7 minuten knapperig. Snijd ondertussen de champignons in kwarten. Was of schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd de peer in kleine blokjes. Haal de spekreepjes uit de pan en bewaar apart. Laat het bakvet in de pan.

Bakken
3

Voeg de champignons toe aan dezelfde hapjespan en bak deze 4 – 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de peer toe en bak nog 1 minuut.

Saus maken
4

Voeg de kookroom en blauwe-kaasblokjes toe aan de hapjespan en roer goed door. Laat de saus 8 – 10 minuten inkoken. Voeg de laatste 5 minuten de gebakken spekreepjes toe. Breng op smaak met peper en zout.

Rucola mengen
5

Meng in een kom de rucola met 1/2 el witte balsamicoazijn per persoon, peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de rucola over de borden en leg de linguine erop. Verdeel de blauwe-kaassaus over de linguine.