topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Linguine met garnalen

Linguine met garnalen

met puntpaprika, harissa en basilicum

Volgens Italianen past elke pastasoort bij een bepaalde saus. Zo past linguine, het dikkere broertje van spaghetti, perfect bij een lichte saus op basis van olie.

Labels:
Caloriebewust
•Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
•Tarwe
•Schaaldieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd30 minuten
NiveauMoeilijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Tomaat

2.5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

90 gram

Linguine

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

100 gram

Passata

¼ zakje(s)

Gedroogde oregano

15 gram

Harissa

80 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

Zelf toevoegen

¼ tl

Rodewijnazijn

¼ tl

Suiker

1 el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2563 kJ
Energie (kcal)613 kcal
Vetten17 g
waarvan verzadigd4.3 g
Koolhydraten81.1 g
waarvan suikers12.4 g
Vezels7.4 g
Eiwitten30.2 g
Zout1.5 g

Benodigdheden

•Koekenpan met deksel
•Pan met deksel
•Aluminiumfolie

Instructies

Snijden
1

Snijd de paprika in ringen. Pers de knoflook of snijd fijn en snipper de ui. Snijd de tomaat in kleine blokjes. Snijd de basilicumblaadjes in fijne reepjes.

Weetje: Wist je dat puntpaprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Deze antioxidant beschermt onze cellen en organen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Je vindt vitamine E ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten.

Puntpaprika bakken
2

Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de puntpaprika toe aan de pan en bak 6 - 7 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en bewaar apart.

Pasta koken
3

Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan met deksel. Kook de linguine, afgedekt, 11 - 13 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. 

Saus maken
4

Verhit de overige olijfolie in de koekenpan van de puntpaprika. Voeg de garnalen, ui en de knoflook toe aan de pan en bak 2 - 3 minuten. Verlaag het vuur, leg de garnalen op aluminiumfolie, en voeg de passata, tomatenblokjes, gedroogde oregano, rodewijnazijn, suiker en harissa toe en laat, afgedekt, 6 - 8 minuten zachtjes koken. Rasp ondertussen de Parmigiano Reggiano.

Pasta mengen
5

Voeg de linguine en de helft van de puntpaprika toe aan de saus. Schep goed om. Breng op smaak met peper, zout en extra vierge olijfolie naar smaak. 

Serveren
6

Verdeel de pasta over de borden en garneer met het basilicum, garnalen, de overige puntpaprika en de geraspte Parmigiano Reggiano.