Linguine met gebakken kastanjechampignons
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Linguine met gebakken kastanjechampignons

Linguine met gebakken kastanjechampignons

met salieboter, zongedroogde tomaten en rucola

Een verschil met de normale champignon, is dat de kastanjechampignon minder vocht bevat. Deze zal daarom minder slinken dan je gewend bent van de witte champignon.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Verse salie

(Kan bevatten Selderij)

90 gram

Linguine

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

125 gram

Kastanjechampignons

5 gram

Zonnebloempitten

(Kan bevatten Sesamzaad, Pinda's, Noten)

30 gram

Zongedroogde tomaten

25 gram

Mascarpone

(Bevat Melk (inclusief lactose))

20 gram

Rucola

Zelf toevoegen

1 tl

Wittewijnazijn

2 el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3347 kJ
Energie (kcal)800 kcal
Vetten45.8 g
waarvan verzadigd25 g
Koolhydraten74.1 g
waarvan suikers10.4 g
Vezels8.4 g
Eiwitten19.2 g
Zout0.4 g

Benodigdheden

Pan
Hapjespan of grote koekenpan
Steelpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de salieblaadjes in reepjes.
  • Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan voor de pasta. Kook de pasta in 12 - 14 minuten gaar. Bewaar wat van het kookvocht, giet af en laat uitstomen.
  • Snijd de kastanjechampignons in plakken.

Weetje: Deze maaltijd is niet alleen lekker snel te bereiden, maar bevat ook nog eens 200 gram groente en weinig zout. Lekker, gemakkelijk én goed voor een gezonde bloeddruk!

Champignons bakken
2
  • Verhit een hapjespan of grote koekenpan zonder olie op middelhoog vuur. Rooster de zonnebloempitten tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Verhit de olijfolie in dezelfde grote koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui 2 minuten.
  • Voeg de knoflook en kastanjechampignons toe en bak 6 minuten. 
  • Blus af met de wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout.
Pasta mengen
3
  • Verhit de roomboter in een steelpan op laag vuur. Voeg de salie toe en laat 3 minuten zachtjes bakken. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd ondertussen de zongedroogde tomaten in reepjes.
  • Voeg de pasta, mascarpone en 30 ml kookvocht per persoon toe aan de steelpan met salieboter en meng goed door.
Serveren
4
  • Verdeel de rucola over de borden. Schep de pasta erbovenop.
  • Schep de kastanjechampignons op de pasta.
  • Garneer met de zongedroogde tomaten en de zonnebloempitten.