Linguine met bolognesesaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Linguine met bolognesesaus

Linguine met bolognesesaus

van wildzwijnburger

Het vlees van het wildzwijn wordt geprezen om zijn unieke wildsmaak. Dat heeft te maken met het gevarieerde dieet van het zwijn, dat net als het varken een omnivoor is.

Labels:
Familie
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Wortel

1 stuk(s)

Wildzwijnburger

90 gram

Linguine

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

½ blik(ken)

Cherrytomaten in blik

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

1 stuk(s)

Laurierblad

15 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½

Tomatenpuree

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Zoutarm runderbouillonblokje

½ tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3476 kJ
Energie (kcal)831 kcal
Vetten35 g
waarvan verzadigd12.8 g
Koolhydraten88.6 g
waarvan suikers21.1 g
Vezels12.8 g
Eiwitten37.8 g
Zout1.8 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de linguine.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.
  • Snijd de wortel in de lengte in vieren en vervolgens in de dunne plakjes.
Bakken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel.
  • Fruit de knoflook, ui en wortel 4 - 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg in de laatste minuut de tomatenpuree toe.
  • Voeg de wildzwijnburgers en de Italiaanse kruiden toe aan de pan. Maak gehakt van de burgers door ze uit elkaar te duwen met een spatel en te roerbakken. Bak het wildzwijngehakt 3 - 4 minuten.
  • Kook ondertussen de linguine in 12 - 14 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Saus maken
3
  • Voeg de cherrytomaten uit blik, het laurierblad en de suiker toe aan het gehakt. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon over de saus en roer goed.
  • Schep per persoon 1 eetlepel kookvocht van de linguine in de pan met saus. Dek af en laat op laag vuur 12 - 14 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.
  • Haal het laurierblad uit de tomatensaus.
Serveren
4
  • Verdeel de linguine over de borden en serveer de wildzwijn-tomatensaus erop.
  • Garneer met de kaas.

Weetje: Wist je dat tomaten uit blik bijna net zoveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten? Bij elkaar opgeteld bevat dit gerecht meer dan 300 gram groente per persoon.