
Linguine met bolognesesaus
van wildzwijnburger
Het vlees van het wildzwijn wordt geprezen om zijn unieke wildsmaak. Dat heeft te maken met het gevarieerde dieet van het zwijn, dat net als het varken een omnivoor is.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Wortel
1 stuk(s)
Wildzwijnburger
90 gram
Linguine
(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)
½ blik(ken)
Cherrytomaten in blik
50 gram
Passata
½ zakje(s)
Italiaanse kruiden
1 stuk(s)
Laurierblad
15 gram
Geraspte belegen kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
Zelf toevoegen
½ el
Olijfolie
¼ stuk(s)
[Zoutarm] runderbouillonblokje
½ tl
Suiker
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

- Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de linguine.
- Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.
- Snijd de wortel in de lengte in vieren en vervolgens in de dunne plakjes.

- Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel.
- Fruit de knoflook, ui en wortel 4 - 5 minuten op middelhoog vuur.
- Voeg de wildzwijnburgers en de Italiaanse kruiden toe aan de pan. Maak gehakt van de burgers door ze uit elkaar te duwen met een spatel en te roerbakken. Bak het wildzwijngehakt 3 - 4 minuten.
- Kook ondertussen de linguine in 12 - 14 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

- Voeg de cherrytomaten uit blik, de passata, het laurierblad en de suiker toe aan het gehakt. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon over de saus en roer goed.
- Schep per persoon 1 eetlepel kookvocht van de linguine in de pan met saus. Dek af en laat op laag vuur 12 - 14 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.
- Haal het laurierblad uit de tomatensaus.

- Verdeel de linguine over de borden en serveer de wildzwijn-tomatensaus erop.
- Garneer met de geraspte kaas.
Weetje: Wist je dat tomaten uit blik bijna net zoveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten? Bij elkaar opgeteld bevat dit gerecht meer dan 300 gram groente per persoon.