Libanees platbrood met rundergehakt en labne
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Libanees platbrood met rundergehakt en labne

met za'atar, grillkaas, munt en peterselie

Elk land kent z'n eigen streetfood: een snelle hap die je op elke hoek van de straat kunt krijgen. Makkelijk te maken en boordevol authentieke smaken - geniet van de lokale gerechten van jouw favoriete bestemmingen met onze Streetfood-recepten.

Allergenen :
Tarwe
Eieren
Melk (inclusief lactose)
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Libanees platbrood

(Bevat Tarwe)

60 gram

Labne

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

100 gram

Oosters gekruid rundergehakt

(Kan bevatten Gluten, Eieren, Mosterd, Selderij, Soja)

½ zakje(s)

Za'atar

(Bevat Sesamzaad)

1 stuk(s)

Tomaat

150 gram

Mix van gesneden wortel en ui

(Kan bevatten Selderij)

100 gram

Witte grillkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

30 gram

Mesclun

20 gram

Tahinsaus

(Bevat Melk (inclusief lactose), Eieren, Sesamzaad)

¼ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

5 gram

Verse bladpeterselie en munt

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)5215 kJ
Energie (kcal)1246 kcal
Vetten66.7 g
waarvan verzadigd32.2 g
Koolhydraten92.1 g
waarvan suikers15.8 g
Vezels10.2 g
Eiwitten61.2 g
Zout5.5 g

Benodigdheden

Rasp
Wok of hapjespan
Koekenpan
Kom

Instructies

1

Snijd de mix van gesneden wortel en ui fijn. Ris de blaadjes van de munt- en peterselietakjes en snijd de blaadjes fijn. Snijd de tomaat doormidden en vervolgens in plakken. Rasp de grillkaas met een grove rasp of snijd fijn (zie Tip).

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de grillkaas. De overige kaas kun je de volgende dag bijvoorbeeld in een lunchsalade verwerken.

2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de wortel en ui toe en bak 4 - 5 minuten.

3

Voeg het gehakt en de Midden-Oosterse kruiden toe en bak in 3 minuten gaar. Zet het vuur uit en roer de geraspte grillkaas door het gehakt (zie Tip). 

Tip: Grillkaas heeft van nature een zoute smaak. Gebruik daarom tijdens het koken geen zout, maar voeg na het proeven eventueel pas zout toe aan het gerecht.

4

Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en maak de platbroden in 1 - 2 minuten warm.

5

Meng in een kom de labneh, tahin, verse kruiden en per persoon: 1 tl witte balsamicoazijn en 1 tl water. Breng op smaak met peper en zout. Smeer de platbroden in met de labnehsaus, maar laat hierbij de randen vrij. Besprenkel de labnehsaus met de za'atar. Verdeel de vlees-groentemix in een strook over de platbroden. Leg de plakken tomaat in een strook naast het vlees. Verdeel de sla erover.

Weetje: De tahin is gemaakt van sesamzaadjes en is rijk aan calcium, ijzer en gezonde vetten.

6

Rol de platbroden op en verdeel over de borden.