Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Courgette
1 stuk(s)
Prei
100 gram
Spekblokjes
5 gram
Verse dille
(Kan bevattenSelderij)50 gram
Volle yoghurt
(BevatMelk (inclusief lactose))50 gram
Groene pesto
(BevatMelk (inclusief lactose), Noten)1 stuk(s)
Knoflookteen
2 stuk(s)
Volkoren puntje
(BevatGlutenbevattende granen, Sesamzaad, Soja)500 ml
Groentebouillon
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon, en verwarm de oven op 180 graden.Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette in blokjes en de prei in ringen. Hak de dille grof.Verhit de olijfolie in een soeppan op middelmatig vuur. Voeg de knoflook, prei en courgette toe en bak 6 - 8 minuten.
Voeg de bouillon toe aan de soeppan, verlaag het vuur en laat de soep 5 - 6 minuten zachtjes koken.Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur en bak de spekblokjes 8 - 10 minuten, of tot ze knapperig zijn.
Bak de volkorenbroodjes 6 - 8 minuten in de voorverwarmde oven.Pureer ondertussen de soep, met een staafmixer, tot een gladde soep. Voeg eventueel meer bouillon of water toe als je de soep te dik vindt. Roer vervolgens de groene pesto door de soep.
Verdeel de lentesoep over de borden, en garneer met de yoghurt, de spekblokjes en de dille. Serveer met het volkorenbroodje.