HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconLentesoep Met Spekjes
topBanner
Lentesoep met spekjes

Lentesoep met spekjes

met verse dille en groene pesto

Balans
Lees meer

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Labels:Lekker snelCaloriebewust
Allergenen :Melk (inclusief lactose)NotenGlutenbevattende granenSesamzaadSoja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Prei

100 gram

Spekblokjes

5 gram

Verse dille

(Kan bevattenSelderij)

50 gram

Volle yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

50 gram

Groene pesto

(BevatMelk (inclusief lactose), Noten)

1 stuk(s)

Knoflookteen

2 stuk(s)

Volkoren puntje

(BevatGlutenbevattende granen, Sesamzaad, Soja)

Zelf toevoegen

500 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2385 kJ
Energie (kcal)570 kcal
Vetten36.0 g
waarvan verzadigd8.0 g
Koolhydraten35 g
waarvan suikers15.0 g
Vezels8 g
Eiwitten23 g
Zout5.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Soeppan
Koekenpan
Staafmixer
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon, en verwarm de oven op 180 graden.Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette in blokjes en de prei in ringen. Hak de dille grof.Verhit de olijfolie in een soeppan op middelmatig vuur. Voeg de knoflook, prei en courgette toe en bak 6 - 8 minuten.

2

Voeg de bouillon toe aan de soeppan, verlaag het vuur en laat de soep 5 - 6 minuten zachtjes koken.Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur en bak de spekblokjes 8 - 10 minuten, of tot ze knapperig zijn.

3

Bak de volkorenbroodjes 6 - 8 minuten in de voorverwarmde oven.Pureer ondertussen de soep, met een staafmixer, tot een gladde soep. Voeg eventueel meer bouillon of water toe als je de soep te dik vindt. Roer vervolgens de groene pesto door de soep.

4

Verdeel de lentesoep over de borden, en garneer met de yoghurt, de spekblokjes en de dille. Serveer met het volkorenbroodje.