HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconCourgette Preisoep Met Dille En Yoghurt
topBanner
Courgette-preisoep met dille en yoghurt

Courgette-preisoep met dille en yoghurt

met groene pesto en zelfgemaakte croutons

QUICK & EASY
Lees meer

Het is volop zomer – hoog tijd voor een fris zomerrecept. Er gaat niets boven zelfgemaakte soep en vandaag maak je een frisse groene versie met courgette, prei en dille gegarneerd met yoghurt. De perfecte afsluiting van een mooie zomerdag. Laat je ons weten of het in de smaak valt?

Allergenen :GlutenMelk (inclusief lactose)Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Prei

5 gram

Verse dille

(Kan bevattenSelderij)

2 stuk(s)

Witte demi-baguette

(BevatGlutenKan bevattenNoten, Eieren, Lupine, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Soja)

80 gram

Groene pesto

(BevatMelk (inclusief lactose), Noten)

100 gram

Biologische zure room

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

500 ml

Groentebouillon

2 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3414 kJ
Energie (kcal)816 kcal
Vetten41.0 g
waarvan verzadigd8.1 g
Koolhydraten84 g
waarvan suikers14.6 g
Vezels7 g
Eiwitten19 g
Zout5.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan
Bakplaat
Bakpapier
Hapjespan
Staafmixer
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette in blokjes en de prei in ringen. Hak de dille grof.

2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een soeppan op middelmatig vuur. Voeg de knoflook, prei en courgette toe en bak 6 – 8 minuten. Voeg de bouillon toe aan de soeppan, verlaag het vuur en laat de soep, afgedekt, 5 – 6 minuten zachtjes koken.

3

Snijd ondertussen de helft van de baguette in blokjes en de andere helft in plakken van 1 cm dik. Verdeel de plakken over een bakplaat met bakpapier en besmeer met de helft van de groene pesto. Besprenkel eventueel met wat olijfolie en bak 8 – 10 minuten in de oven.

4

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de blokjes baguette in 6 – 7 minuten bruin. Voeg wat extra olie toe wanneer de croutons te snel bruinen. Breng op smaak met peper en zout.

5

Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde soep. Voeg eventueel meer bouillon of water toe als je de soep te dik vindt. Roer vervolgens de overige pesto door de soep.

6

Verdeel de soep over de borden en garneer met de zure room, de croutons en de dille. Serveer met de pesto-bruschetta's.