Wist je dat aardappelen meer vitaminen behouden als je ze met schil en al kookt?
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
75 g
Green beans
200 g
Potatoes
½ piece
Courgette
½ piece
Onion
5 g
Fresh dill
(May be present Selderij)
75 g
Hot smoked salmon flakes
(Contains Vis)
20 g
Arugula & lamb's lettuce
1.5 tablespoon
Extra virgin olive oil
½ tablespoon
White balsamic vinegar
1 teaspoon
White wine vinegar
1 tablespoon
[Plant-based] mayonnaise
to taste
Salt and pepper
Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken. Was de aardappelen en snijd in kwarten.
Weetje: Sperziebonen zijn rijk aan belangrijke vitaminen en mineralen. Bijvoorbeeld kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk, en ijzer en foliumzuur voor een energiek gevoel.
Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar in de pan met deksel. Voeg na 5 minuten de sperziebonen toe. Giet af en spoel af met koud water.
Schaaf ondertussen met een dunschiller of kaasschaaf de courgette in dunne linten. Snipper de ui (zie Tip). Snijd de dille fijn.
Tip: De courgettelinten en ui worden in dit recept rauw geserveerd. Houd je hier niet van? Bak ze dan kort aan in een koekenpan met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout.
Meng in een kom de dille met per persoon: 1 el extra vierge olijfolie, 1/2 el witte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg de courgettelinten toe aan de kom en bewaar apart.
Meng in een grote kom de overige dille en de gesnipperde ui met per persoon: 1 el mayonaise, 1/2 el extra vierge olijfolie en 1 tl wittewijnazijn. Voeg de aardappelen, sperziebonen en de helft van de zalmsnippers toe. Schep goed om en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de rucola en veldsla over de borden. Schep de courgettelinten en de aardappelsalade erop. Garneer met de overige zalmsnippers en besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak.