Lauwwarme aardappelsalade met zalmsnippers
Lauwwarme aardappelsalade met zalmsnippers

Lauwwarme aardappelsalade met zalmsnippers

met sperziebonen en courgettelinten

Wist je dat aardappelen meer vitaminen behouden als je ze met schil en al kookt?

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
Allergens:
Vis

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

75 g

Green beans

200 g

Potatoes

½ piece

Courgette

½ piece

Onion

5 g

Fresh dill

(May be present Selderij)

75 g

Hot smoked salmon flakes

(Contains Vis)

20 g

Arugula & lamb's lettuce

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

White balsamic vinegar

1 teaspoon

White wine vinegar

1 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2900 kJ
Calories693 kcal
Fat41.4 g
Saturated Fat6.6 g
Carbohydrate47.8 g
Sugar4.9 g
Dietary Fiber11.8 g
Protein26.6 g
Salt1.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Peeler or Cheese Slicer
Bowl
Large Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken. Was de aardappelen en snijd in kwarten.

Weetje: Sperziebonen zijn rijk aan belangrijke vitaminen en mineralen. Bijvoorbeeld kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk, en ijzer en foliumzuur voor een energiek gevoel.

Koken
2

Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar in de pan met deksel. Voeg na 5 minuten de sperziebonen toe. Giet af en spoel af met koud water.

Snijden
3

Schaaf ondertussen met een dunschiller of kaasschaaf de courgette in dunne linten. Snipper de ui (zie Tip). Snijd de dille fijn.

Tip: De courgettelinten en ui worden in dit recept rauw geserveerd. Houd je hier niet van? Bak ze dan kort aan in een koekenpan met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout.

Courgette op smaak brengen
4

Meng in een kom de dille met per persoon: 1 el extra vierge olijfolie, 1/2 el witte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg de courgettelinten toe aan de kom en bewaar apart.

Salade mengen
5

Meng in een grote kom de overige dille en de gesnipperde ui met per persoon: 1 el mayonaise, 1/2 el extra vierge olijfolie en 1 tl wittewijnazijn. Voeg de aardappelen, sperziebonen en de helft van de zalmsnippers toe. Schep goed om en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de rucola en veldsla over de borden. Schep de courgettelinten en de aardappelsalade erop. Garneer met de overige zalmsnippers en besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak.