Kwark-havermoutpannenkoeken
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kwark-havermoutpannenkoeken

Kwark-havermoutpannenkoeken

met blauwe bessen en honing

Allergenen :
Eieren
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

40 gram

Havermout

(Bevat Gluten)

100 ml

Halfvolle kwark

(Bevat Melk (inclusief lactose))

125 gram

Blauwe bessen

Zelf toevoegen

stuk(s)

Honing

snufje

Zout

1 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)246 kcal
Energie (kJ)1029 kJ
Vetten10 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten29 g
waarvan suikers0 g
Vezels3 g
Eiwitten9 g
Zout0 g

Benodigdheden

Garde
Kom
Koekenpan

Instructies

1

Kluts de eieren in een kom met een garde in 1 minuut luchtig.

Meng de havermout en kwark tot een beslag.
2

Voeg de havermout, kwark en een snufje zout toe en meng tot een beslag.

Meng de blauwe bessen door het beslag.
3

Roer de blauwe bessen door het beslag.

Bak de pannenkoekjes aan beide kanten goudbruin.
4

Verhit de roomboter in een koekenpan op hoog vuur en schep met een eetlepel kleine rondjes van het beslag in de koekenpan. Zet het vuur iets lager en bak de mini-pannenkoeken aan elke kant goudbruin. Haal de pannenkoeken uit de pan en herhaal dit met het overige beslag.

Schenk de honing over de pannenkoekjes.
5

Verdeel de pannenkoekjes over de borden en schenk de honing erover.

TIP:Wil je dit recept nog eens maken maar dan met ander fruit? Appel of peer met kaneel is ook erg lekker. Ook kun je kiezen voor mango, banaan of bijvoorbeeld ananas.