HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKwark Havermoutpannenkoeken
topBanner
Kwark-havermoutpannenkoeken

Kwark-havermoutpannenkoeken

met blauwe bessen en honing

Lees meer
Allergenen :EiGlutenbevattende granenMelk

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
2
4
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
2
4

2 stuk(s)

Ei

(BevatEi)

40 gram

Havermout

(BevatGlutenbevattende granen)

100 ml

Halfvolle kwark

(BevatMelk)

125 gram

Blauwe bessen

Zelf toevoegen

stuk(s)

Honing

snufje

Zout

1 el

Roomboter

(BevatMelk)
Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kcal)246 kcal
Energie (kJ)1029 kJ
Vetten10.0 g
waarvan verzadigd6.0 g
Koolhydraten29 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels3 g
Eiwitten9 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Garde
Kom
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Kluts de eieren in een kom met een garde in 1 minuut luchtig.

2

Voeg de havermout, kwark en een snufje zout toe en meng tot een beslag.

3

Roer de blauwe bessen door het beslag.

4

Verhit de roomboter in een koekenpan op hoog vuur en schep met een eetlepel kleine rondjes van het beslag in de koekenpan. Zet het vuur iets lager en bak de mini-pannenkoeken aan elke kant goudbruin. Haal de pannenkoeken uit de pan en herhaal dit met het overige beslag.

5

Verdeel de pannenkoekjes over de borden en schenk de honing erover.

TIP:Wil je dit recept nog eens maken maar dan met ander fruit? Appel of peer met kaneel is ook erg lekker. Ook kun je kiezen voor mango, banaan of bijvoorbeeld ananas.