HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconBakbox | Kruidnotenfestijn Met Choco, Kokos En Stroopwafel
topBanner
Bakbox | Kruidnotenfestijn met choco, kokos en stroopwafel

Bakbox | Kruidnotenfestijn met choco, kokos en stroopwafel

+/- 100 stuks | Bakken met het hele gezin

Lees meer

Schort om, mouwen opgestroopt en koksmuts op. Met deze bakbox kan zelfs de kleinste chef aan de slag. Met recepten die niet alleen lekker en makkelijk zijn, maar vooral heel leuk om te maken! Laat je fantasie en creativiteit de vrije loop en ga aan de slag met kneden, steekvormpjes of glazuur.

De tijd van de goeie ouwe klassieke kruidnoot is al lang voorbij, we maken er deze week een heus (kruidnoten)festijn van! Met 2 verschillende chocoladelaagjes en 2 toppings kun je alle kanten op. Hoeveel verschillende combinaties maak jij?

Allergenen :LupineMelk (inclusief lactose)SojaGlutenEierenPinda'sNoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten

Voor 2 personen

Ingredientenarrow down iconarrow down icon

Voor 2 personen

5 gram

Speculaaskruiden

1 zakje(s)

Bakpoeder

(BevatLupine, Melk (inclusief lactose))

100 gram

Witte-chocoladedruppels

(BevatMelk (inclusief lactose), Soja)

175 gram

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

250 gram

Bloem

(BevatGluten)

100 gram

Chocoladedruppels

(BevatMelk (inclusief lactose), Soja)

60 gram

Stroopwafelkruimels

(BevatGluten, Eieren, Pinda's, Noten)

40 gram

Kokosrasp

(Kan bevattenPinda's, Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

4 el

Melk

(BevatMelk (inclusief lactose))

5 el

Bruine basterdsuiker

50 gram

Rietsuiker

1 snufje

Zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)14 kJ
Energie (kcal)34 kcal
Vetten2.0 g
waarvan verzadigd1.0 g
Koolhydraten3 g
waarvan suikers1.0 g
Vezels0 g
Eiwitten0 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Grote kom
Bakplaat met bakpapier
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 160 graden. Leg 2 bakplaten met bakpapier klaar. Meng het zakje bakpoeder met 250 g bloem in een grote kom. Voeg de bruine basterdsuiker, rietsuiker, speculaaskruiden en een snuf zout toe en meng goed door.

2

Weeg de boter af, snijd in kleine blokjes en voeg toe aan de grote kom. Voeg de melk toe. Kneed tot een soepel deeg. Voeg wat meer bloem toe als het deeg te plakkerig blijft; voeg iets meer melk toe als het te droog is. Verdeel het deeg in 4 stukken en rol elk stuk uit tot een staaf van ongeveer 1 cm dik.

3

Snijd iedere staaf deeg in kleine stukken van 1 cm en rol de stukken tot kleine kruidnoten. Leg de kruidnoten in rijen op de bakplaten. Bak 15 - 20 minuten in de oven. Ze zullen nog een beetje zacht zijn als ze uit de oven komen. Laat de kruidnoten ongeveer 15 minuten afkoelen tot ze knapperig zijn.

4

Hak de stroopwafelkruimels fijn. Doe de kokosrasp en stroopwafelkruimels in aparte kommen. Breng een laagje water aan de kook in twee steelpannen. Zet op iedere pan een hittebestendige kom en zorg dat deze het water niet raakt. Smelt de witte- en melkchocoladedruppels apart in de kommen. Dip de bovenkant van de kruidnoten in de chocolade en daarna in de verschillende toppings. Laat ook wat kruidnoten naturel of alleen met chocolade. Laat de versierde kruidnoten drogen op een ovenrooster of bakplaat met bakpapier.