Kruidnotenbrownies met roomkaas-glazuur
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Kruidnotenbrownies met roomkaas-glazuur

+/- 10 stuks |

Allergenen :
Tarwe
•Eieren
•Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

400 gram

Mix voor chocoladecake

(Bevat Tarwe Kan bevatten Gluten, Pinda's, Noten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Eieren, Soja, Lupine)

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

500 gram

Van Delft - Kruidnoten

50 gram

Roomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

100 gram

Poedersuiker

(Kan bevatten Melk (inclusief lactose), Eieren, Soja, Gluten, Noten)

Zelf toevoegen

60 gram

[Plantaardige] roomboter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)5333 kJ
Energie (kcal)1275 kcal
Vetten37.3 g
waarvan verzadigd22.3 g
Koolhydraten206.6 g
waarvan suikers147.3 g
Vezels6.6 g
Eiwitten21.2 g
Zout5 g

Instructies

1
  • Haal de roomboter uit de koelkast, weeg af en snijd in blokjes. Laat de roomboter op kamertemperatuur komen.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht) of 220 graden (elektrisch).
  • Bekleed een bakblik van 20 x 20 cm met bakpapier (zie Tip).

Tip: Heb je geen bakblik in huis? Gebruik dan een vierkante ovenschaal.

2
  • Mix in een grote kom de cakemix met 80 ml water, de roomboter en 2 eieren tot een egaal beslag met een garde (zie Tip).
  • Voeg ... van de kruidnoten toe en roer goed door het beslag.

Tip: Heb je een (hand)mixer? Mix het beslag dan 4 minuten met een vlindergarde.

3
  • Giet het beslag in het bakblik met bakpapier en bak de brownie 20 - 25 minuten in de oven.
  • De brownie is klaar wanneer er barstjes in de bovenkant ontstaan (zie Tip).

Tip: Gebruik een satéprikker om te controleren of de brownie gaar is. De brownie mag nog plakkerig zijn vanbinnen. Is het deeg nog te vloeibaar? Bak de brownie dan nog enkele minuten.

4
  • Haal de brownie uit de oven en laat 5 minuten afkoelen.
  • Giet de poedersuiker in een kom. Voeg lepel voor lepel de roomkaas toe en klop met een vork tot een egale massa.
  • Besmeer de bovenkant met het roomkaas-glazuur en bestrooi met de overige kruidnoten.
  • Snijd in circa 10 stukken en schep ze één voor één uit het bakblik.