HelloFresh
topBanner
Kruidige tofu met rijst, groenten en pindasaus

Kruidige tofu met rijst, groenten en pindasaus

Met kokos, pinda's en atjar

Lees meer

Dit gerecht heeft alles in zich om een succes te worden: niet te zoet, niet te pittig, alle smaken mooi in balans. De gekruide tofu krijgt nog meer smaak door hem met de groenten in rode peper en kerriepoeder te bakken. Lekker met de pindasaus en zoete kokos!

Labels:DiscoveryVeggieEten binnen 3 dagen
Allergenen :Pinda'sSelderijMosterdSojaSulfietMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

200 g

Sperziebonen

1 stuks

Rode paprika

1 stuks

Rode peper

40 g

Gezouten pinda's

(BevatPinda's)

170 g

Pandanrijst

2 tl

Kerriepoeder

(BevatSelderij, Mosterd)

180 g

Gekruide tofublokjes

(BevatSoja)

2 kuipje

Pindakaas

(BevatPinda's)

20 g

Kokosrasp

(Kan sporen van allergenen bevatten)

70 g

Atjar

(BevatMosterd, Sulfiet)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

75 ml

Melk

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 el

Ketjap

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)3887 kJ
Energie (kcal)929 kcal
Vetten44.0 g
waarvan verzadigd11.9 g
Koolhydraten93 g
waarvan suikers18.2 g
Vezels12 g
Eiwitten35 g
Zout4.3 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Wok
Steelpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken. Snijd de paprika in kleine blokjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Hak de pinda's grof.

2

Schenk een bodempje water in een pan met deksel, voeg een snufje zout en de sperziebonen toe. Breng afgedekt aan de kook en kook in 3 – 4 minuten beetgaar. Giet af en spoel de sperziebonen met koud water.

3

Kook ondertussen 250 ml water per persoon in andere een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

4

Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan en bak de rode peper samen met het kerriepoeder 1 – 2 minuten op middelhoog vuur aan. Voeg de paprika en de sperziebonen toe en roerbak nog 5 – 6 minuten. Voeg in de laatste 3 minuten de tofu toe.

5

Breng ondertussen de pindakaas met de melk en de ketjap in een steelpan, op laag vuur, al roerend aan de kook. Laat in 4 – 5 minuten zachtjes inkoken tot de gewenste dikte. Voeg eventueel extra melk of water toe als de pindasaus te dik is (zie tip).

6

Verdeel de rijst over de borden en schep de gebakken groenten en tofu erop. Schenk de pindasaus over het gerecht en garneer met de kokosrasp en de pinda's. Serveer de atjar erbij.