Skip to main content
Kruidige linzenschotel met vegetarisch gehakt
Kruidige linzenschotel met vegetarisch gehakt

Kruidige linzenschotel met vegetarisch gehakt

met aubergine en Griekse yoghurt

4.3
(171)

Een voedzame linzenschotel geïnspireerd op het traditionele Griekse recept moussaka met vegan Rul Gehackt van de Vegetarische Slager.

Tags:
Veggie
Extra Veggies
Allergens:
Gerst
Soja
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total45 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Eggplant

¼ can

Lentils

¼ piece

Onion

⅓ piece

Carrot

75 g

Magic Mince from the Vegetarian Butcher®

(Contains: Gerst, Soja)

½ sachet(s)

Middle Eastern spice mix

75 g

Greek yogurt

(Contains: Melk (inclusief lactose))

25 g

Grated mature cheese

(Contains: Melk (inclusief lactose))

½ pack

Diced tomatoes with garlic & onion

Not included in your delivery

½ tablespoon

Balsamic vinegar

1.5 tablespoon

Olive oil

0.12 piece

Low sodium vegetable stock cube

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories620 kcal
Energy (kJ)2593 kJ
Fat35.1 g
Saturated Fat12.9 g
Carbohydrate34.5 g
Sugar22 g
Dietary Fiber17.1 g
Protein33.3 g
Salt4.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper
Sautépan or large frying pan
Colander
Oven Dish

Cooking Steps

Aubergine bereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergine in blokjes. Verdeel de aubergineblokjes over een bakplaat met bakpapier en meng met 1 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Bak de aubergine 17 - 20 minuten in de oven.

Groenten bakken
2

Snipper de ui. Snijd de wortel in kleine blokjes van maximaal 1 cm (zie Tip). Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan of grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui en wortel 3 - 5 minuten.

Tip: Snijd de blokjes niet te grof, anders garen ze niet snel genoeg.

Vegan gehakt bakken
3

Voeg het vegan gehakt, de Midden-Oosterse kruidenmix en 1/8 bouillonblokje per persoon toe aan de pan en bak 3 - 4 minuten. Blus af met 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon.

Saus bereiden
4

Giet de linzen af in een vergiet, spoel af en laat uitlekken. Voeg de tomatenblokjes en linzen toe aan de pan, roer goed door en breng op smaak met peper en eventueel zout. Kook de saus 3 - 4 minuten op laag vuur.

Schotel vullen
5

Schep een laagje saus op de bodem van een ovenschaal en bedek de saus met de helft van de aubergineblokjes. Verdeel de saus over de laag met aubergineblokjes. Leg de overige aubergineblokjes bovenop de saus. Verdeel de Griekse yoghurt over de aubergine. Breng op smaak met peper en garneer met de geraspte kaas. Bak de schotel 15 - 20 minuten in de oven, of tot de korst goudbruin kleurt.

Serveren
6

Verdeel de linzenschotel over de borden.

Weetje: Linzen bevatten van alle peulvruchten de grootste hoeveelheid ijzer. Daarnaast zijn ze, net als spinazie, rijk aan vezels en kalium. Kalium helpt bij het behoud van een gezonde bloeddruk.

This week's must-try HelloFresh recipes

Salmon in Sour Cream & Chive Sauce

Salmon in Sour Cream & Chive Sauce

over mashed potatoes with tomato-cucumber salad
Chicken with Giant Couscous & Herbed Cheese Cubes

Chicken with Giant Couscous & Herbed Cheese Cubes

with lamb's lettuce, cucumber & bell pepper
Orzo à la 'Fata Morgana'

Orzo à la 'Fata Morgana'

with beef & Middle Eastern Spices
Triple Onion Hotdog with Apple Salad

Triple Onion Hotdog with Apple Salad

with crispy onions, onion chutney & caramelised onions
Sinister Smoked Sausage with Sauerkraut & Bacon Lardons

Sinister Smoked Sausage with Sauerkraut & Bacon Lardons

with blood-red apple & mashed potatoes
Loaded Steak Burrito Bowl with Avocado & Salsa

Loaded Steak Burrito Bowl with Avocado & Salsa

with cheesy nachos, sour cream & fragrant rice
Fusion Chicken Meatloaf with Coconut Curry Udon

Fusion Chicken Meatloaf with Coconut Curry Udon

one simple recipe with extra flavours for parents!
Veggie Sausages with Garlicky Za'atar Sour Cream

Veggie Sausages with Garlicky Za'atar Sour Cream

with baby potatoes, parsley & roasted vegetables
Sweet Sesame Steak Strips with Crispy Onions

Sweet Sesame Steak Strips with Crispy Onions

over golden rice with carrot & courgette
Fang-tastic Flammekueche with Basil Crème & Monster Mozzarella

Fang-tastic Flammekueche with Basil Crème & Monster Mozzarella

with courgette ribbons & frighteningly fresh side salad
Hard Shell Beef Tacos

Hard Shell Beef Tacos

with sour cream & salsa
Harissa Portobello Bulgur Bowl with Spicy Yogurt Sauce

Harissa Portobello Bulgur Bowl with Spicy Yogurt Sauce

with smoky chickpeas & tomato-cucumber salad
Max & Moritz's Favourite Flammekueche

Max & Moritz's Favourite Flammekueche

with mozzarella, apple & leek
Cheese Fondue with Venison Meatballs & Crudités

Cheese Fondue with Venison Meatballs & Crudités

with bacon-wrapped broccolini & roasted cauliflower
Shrimp Laksa-Style Noodle Soup with Thai Basil

Shrimp Laksa-Style Noodle Soup with Thai Basil

in fragrant coconut broth with fresh lemongrass & courgette
Cod in Caper Butter with Samphire Mafaldine

Cod in Caper Butter with Samphire Mafaldine

with lemon, broccoli & Sicilian-style herbs
Chicken with Serrano Ham & Parmesan Potatoes

Chicken with Serrano Ham & Parmesan Potatoes

with bruschetta dip & eggplant-arugula salad
Hauntingly Hearty Cheddar Sausage Stew

Hauntingly Hearty Cheddar Sausage Stew

with freakish fries & endive slaw
Plant-Based Chicken in Peanut Curry Sauce

Plant-Based Chicken in Peanut Curry Sauce

over rice with Romano beans & mango chutney
Cottage Pie with Pork & Gouda

Cottage Pie with Pork & Gouda

with courgette, bell pepper & sweetcorn