Kruidige köfte in zoetpittige saus met rijst en frisse salade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kruidige köfte in zoetpittige saus met rijst en frisse salade

Kruidige köfte in zoetpittige saus met rijst en frisse salade

Het rundergehakt waarmee je de köfte, ook wel Arabische balletjes genoemd, gaat rollen, wordt door onze slager voorgekruid met heerlijke Arabische smaakmakers zoals komijn, kardemom en koriander.

Labels:
Pittig

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
Bereidingstijd
NiveauMoeilijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Turkse rode peper

½ stuk(s)

Groene paprika

1 stuk(s)

Tomaat

110 gram

Rundergehakt

85 gram

Zilvervliesrijst

¼ tl

Gemalen kaneel

½ tl

Gemalen komijnzaad

⅓ stuk(s)

Tomatenpuree

20 gram

Rozijnen

(Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad, Noten)

30 gram

Mesclun

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ tl

Sambal

½ el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)802 kcal
Energie (kJ)3356 kJ
Vetten30 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten86 g
waarvan suikers0 g
Vezels9 g
Eiwitten41 g
Zout0 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok met deksel
Hapjespan met deksel
Wok
Hapjespan
Saladekom

Instructies

Rol uit tot worstjes
1

Kook 200 ml water per persoon voor de rijst. Snipper de sjalot. Snijd de Turkse rode peper in de lengte open, verwijder de zaadlijsten en snijd in halve ringen. Snijd de groene paprika in reepjes en de tomaat in blokjes. Draai van het rundergehakt 4 gehaktballen per persoon en rol deze uit tot worstjes (köfte) van ongeveer een duim groot.

Bak de rijst al roerende
2

Verhit de helft van de olijfolie in een pan met deksel en fruit de helft van de sjalot 1 minuut op laag vuur. Voeg de rijst toe en bak al roerende 1 minuut. Voeg het kokende water toe en laat, afgedekt, 12 - 15 minuten zachtjes koken op laag vuur. Giet daarna als dat nodig is af en laat afgedekt nagaren.

3

Verhit de overige olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de köfte 5 minuten rondom bruin (hoeft nog niet gaar) op middelhoog vuur. Haal daarna uit de pan.

Leg de köfte terug in de pan en laat zachtjes koken
4

Zet de wok of hapjespan terug op laag vuur en fruit de overige sjalot 1 minuut in het vet van de köfte. Voeg de Turkse rode peper, paprika, tomaat, sambal, kaneel en komijn toe en bak 1 minuut. Voeg ver-volgens de tomatenpuree en 50 ml water per persoon toe. Leg de köfte teug in de pan, voeg de rozijnen toe en laat, afgedekt, 10 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.

5

Meng ondertussen de extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn, peper en zout in een saladekom tot een dressing. Voeg de mesclun toe en schep door de dressing.

Serveer met de salade
6

Verdeel de rijst en köfte over de borden. Schenk de saus over de rijst en serveer met de salade.