
Kruidige kippendij met groenten uit de oven en yoghurt
Je maakt voor dit gerecht een eigen kruidenmengsel. Hiermee kruid je de kip zelf en geef je de groenten en bataat uit de oven extra smaak. Deze kruiden zijn heerlijk met de frisse yoghurt en het naanbrood. Tip: vul het naanbrood met wat groente en een schepje yoghurt.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
150 gram
Zoete aardappel
½ tl
Gemalen kaneel
1 tl
Paprikapoeder
1 tl
Gemalen komijnzaad
1 tl
Gemalen korianderzaad
1 stuk(s)
Kippendijfilet
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Groene paprika
125 gram
Mini-romatomaten
½ stuk(s)
Naanbrood
(Bevat Melk (inclusief lactose), Tarwe, Gluten)
50 gram
Volle yoghurt
(Bevat Melk (inclusief lactose))
Zelf toevoegen
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Instructies
Verwarm de oven voor op 220 graden en kook 300 ml water per persoon in een pan met deksel voor de bataat. Schil ondertussen de bataat, snijd in plakken van 1 cm en kook de bataat, afgedekt, 8 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Meng de kaneel, paprikapoeder, komijn en gemalen korianderzaad in een kom. Snijd de kippendij op 2 plekken in tot op het bot en wrijf de kippendij in met de helft van de olijfolie en de helft van het kruidenmengsel. Verhit vervolgens een wok of hapjespan met deksel en bak de kippendij 2 minuten aan elke kant op hoog vuur. Draai het vuur laag, voeg 1 el w ater per persoon toe en bak de kippendij, afgedekt, 20 - 25 minuten. Keer regelmatig om.
Snijd of pers ondertussen de knoflook fijn en snijd de paprika in smalle repen.
Meng de bataat, knoflook, paprika en mini-roma trostomaatjes met de overige olijfolie op een bakplaat met bakpapier en bestrooi met het overige kruidenmengsel, peper en zout. Bak vervolgens de bataat en de groenten 12 - 15 minuten in de oven.
Besprenkel het naanbrood met water en bak het naanbrood 3 - 4 minuten bij de groenten in de oven.
Verdeel de bataat en groenten over de borden. Serveer met de kruidige kippendij en het naanbrood en garneer met de yoghurt.