HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKruidige Kippendij Met Groenten Uit De Oven En Yoghurt
topBanner
Kruidige kippendij met groenten uit de oven en yoghurt

Kruidige kippendij met groenten uit de oven en yoghurt

Lees meer

Je maakt voor dit gerecht een eigen kruidenmengsel. Hiermee kruid je de kip zelf en geef je de groenten en bataat uit de oven extra smaak. Deze kruiden zijn heerlijk met de frisse yoghurt en het naanbrood. Tip: vul het naanbrood met wat groente en een schepje yoghurt.

Labels:InspiratieEten binnen 3 dagen
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

300 gram

Zoete aardappel

1 tl

Gemalen kaneel

2 tl

Paprikapoeder

2 tl

Gemalen komijnzaad

2 tl

Gemalen korianderzaad

2 stuk(s)

Kippendijfilet

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Groene paprika

250 gram

Mini-romatomaten

1 stuk(s)

Naanbrood

(BevatGlutenbevattende granen)

100 gram

Volle yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3510 kJ
Energie (kcal)839 kcal
Vetten41.0 g
waarvan verzadigd9.4 g
Koolhydraten70 g
waarvan suikers14.5 g
Vezels11 g
Eiwitten44 g
Zout0.9 g
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden en kook 300 ml water per persoon in een pan met deksel voor de bataat. Schil ondertussen de bataat, snijd in plakken van 1 cm en kook de bataat, afgedekt, 8 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

2

Meng de kaneel, paprikapoeder, komijn en gemalen korianderzaad in een kom. Snijd de kippendij op 2 plekken in tot op het bot en wrijf de kippendij in met de helft van de olijfolie en de helft van het kruidenmengsel. Verhit vervolgens een wok of hapjespan met deksel en bak de kippendij 2 minuten aan elke kant op hoog vuur. Draai het vuur laag, voeg 1 el w ater per persoon toe en bak de kippendij, afgedekt, 20 - 25 minuten. Keer regelmatig om.

3

Snijd of pers ondertussen de knoflook fijn en snijd de paprika in smalle repen.

4

Meng de bataat, knoflook, paprika en mini-roma trostomaatjes met de overige olijfolie op een bakplaat met bakpapier en bestrooi met het overige kruidenmengsel, peper en zout. Bak vervolgens de bataat en de groenten 12 - 15 minuten in de oven.

5

Besprenkel het naanbrood met water en bak het naanbrood 3 - 4 minuten bij de groenten in de oven.

6

Verdeel de bataat en groenten over de borden. Serveer met de kruidige kippendij en het naanbrood en garneer met de yoghurt.