Dit couscousgerecht is supermakkelijk te maken en bovendien erg smaakvol dankzij de combinatie van romige geitenkaas en zoete appel. De limoen, citroenmelisse en peterselie geven de salade een fris en zomers tintje.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
85 g
Volkoren couscous
(Contains Gluten)
½ unit
Gele paprika
1.5 unit
Pruimtomaat
2 unit
Bosui
20 g
Amandelen
(Contains Tree nuts May be present Peanuts, Sesame)
¾ unit
Appel
3 bunch
Verse bladpeterselie
(May be present Celery)
1 bunch
Verse citroenmelisse
½ unit
Limoen
75 g
Verse geitenkaas
(Contains Milk)
175 milliliters
Groentebouillon
1 tablespoon
Extra vierge olijfolie
to taste
Peper en zout
Bereid de bouillon. Meng de couscous met de bouillon in een saladekom en laat, afgedekt, 10 minuten staan.
Snijd ondertussen de gele paprika en de pruimtomaat klein. Snijd de lente-ui in fijne ringen. Hak de gezouten amandelen grof.
Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appel klein. Snijd zowel de takjes als de blaadjes van de bladpeterselie en de citroenmelisse fijn.
Voeg de groenten, de appel, de lente-ui en het grootste gedeelte van de verse kruiden toe aan de couscous.
Pers de limoen uit. Voeg de extra vierge olijfolie en 2 tl limoensap per persoon toe aan de salade en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de couscoussalade over de borden. Verbrokkel de geitenkaas erover en garneer met de gezouten amandelen en de overige bladpeterselie en citroenmelisse. Serveer met het overige limoensap.