
Krieltjesschotel met rundergehakt, rode pesto en balsamicocrème
met champignons, prei en verse kruiden
Wist je dat aardappelen meer vitaminen behouden als je ze met schil en al kookt?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
100 gram
Rundergehakt met Italiaanse kruiden
(Kan bevatten Selderij, Soja, Gluten, Eieren, Mosterd)
200 gram
Champignon-roerbakmix
(Kan bevatten Selderij)
40 gram
Rode pesto
(Bevat Melk (inclusief lactose), Cashewnoten Kan bevatten Pinda's, Noten)
200 gram
Voorgekookte halve kriel met schil
5 gram
Verse bladpeterselie & basilicum
½ stuk(s)
Knoflookteen
4 ml
Balsamicocrème
(Bevat Sulfiet)
Zelf toevoegen
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

- Pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de verse kruiden fijn.
- Verhit 1/2 el olijfolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur.
- Bak de voorgekookte krieltjes, afgedekt, 12 - 14 minuten. Haal de laatste 5 minuten het deksel van de pan. Breng op smaak met flink wat peper en zout.

- Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op hoog vuur.
- Bak het gekruide rundergehakt 3 - 4 minuten.
- Voeg de groentemix en knoflook toe en bak 5 - 6 minuten.
Weetje: Champignons zijn rijk aan het mineraal fosfor dat samen met calcium zorgt voor stevige botten en tanden. Fosfor zit voornamelijk in vlees, vis en zuivel, maar ook in plantaardige producten zoals peulvruchten, volkoren granen en paddenstoelen.

- Voeg de krieltjes en rode pesto toe aan de hapjespan.
- Schep goed om en breng op smaak met peper en zout.

- Verdeel de krieltjesschotel over de borden.
- Besprenkel met de balsamicocrème en garneer met de verse kruiden.