Koreaanse wraps met biefstukpuntjes

Koreaanse wraps met biefstukpuntjes

Met frisse rauwkost en zoetzure komkommer

25 minuten
Lees meer

De Koreaanse keuken staat bekend om rijke smaken, die zonder poespas tot stand komen door het gebruik van pure ingrediënten. In Korea is het gebruikelijk om schaaltjes met zogenaamde 'banchan', de verzamelnaam voor bijgerechten, op tafel te zetten bij de hoofdmaaltijd. Zo kan iedereen zelf zijn gerecht opbouwen, net als met deze wraps.

Labels:Eten binnen 3 dagenFamilyQuick & easyCalorie-focus
Allergenen:Glutenbevattende granenSoja
Voorbereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredienten
hoeveelheden

1 stuks

Knoflookteen

2 cm

Verse gember

1 stuks

Rode peper

30 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

240 g

Biefstukpuntjes

½ stuks

Komkommer

5 g

Verse koriander

(Kan sporen van allergenen bevatten)

½ stuks

Limoen

4 stuks

Tortilla

(BevatGlutenbevattende granen, Kan sporen van allergenen bevatten)

150 g

Groentemix

(Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

4 el

Wittewijnazijn

2 tl

Suiker

naar smaak

Zout

Voedingswaarden
Voedingswaarden
Energie (kJ)2720 kJ
Energie (kcal)650 kcal
Vetten19.0 g
waarvan verzadigd5.5 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers10.1 g
Vezels6 g
Eiwitten40 g
Zout2.8 g
Benodigdheden
Benodigdheden
Oven
Kom
Aluminiumfolie
Koekenpan
InstructiesPDF
Instructies
Snijden
Snijden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Schil de gember en snijd of rasp fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn.

Marineren
Marineren
2

Meng in een kom de rode peper met de knoflook, gember, sojasaus en olijfolie. Snijd de biefstukpuntjes in stukjes van 1 – 2 cm en meng ze door de marinade. Marineer de stukjes biefstuk minimaal 15 minuten.

Zoetzuur maken
Zoetzuur maken
3

Snijd of schaaf ondertussen de komkommer in dunne linten. Meng in een kom de wittewijnazijn met de komkommer en de suiker. Breng op smaak met zout en zet de zoetzure komkommer apart. Schep af en toe om, zodat de smaken goed intrekken.

Tortilla verwarmen
Tortilla verwarmen
4

Snijd ondertussen de koriander grof en snijd de limoen in parten. Verpak de tortillawraps in aluminiumfolie en verwarm 2 – 3 minuten in de oven.

Biefstuk bakken
Biefstuk bakken
5

Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur. Wacht tot de pan heet is en bak de biefstuk met marinade in 2 – 3 minuten rondom bruin. De biefstuk mag nog rosé zijn vanbinnen.

Serveren
Serveren
6

Vul de wraps met de rauwe groentemix. Verdeel er de biefstuk en wat van de zoetzure komkommer over en knijp er wat limoensap over uit. Bestrooi met koriander. Serveer de overige komkommer ernaast.