Heekfilet met spekjes en zoete-aardappelpuree
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Heekfilet met spekjes en zoete-aardappelpuree

Heekfilet met spekjes en zoete-aardappelpuree

met prei en wortel

Heekfilet is een smaakvolle vis die van nature weinig vet bevat. Dit maakt hem ontzettend geschikt voor deze gebalanceerde maaltijd.

Labels:
Caloriebewust
Familie
Allergenen :
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

150 gram

Zoete aardappel

100 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Prei

25 gram

Spekreepjes

½ stuk(s)

Wortel

1 stuk(s)

Heekfilet

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] roomboter

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

¼ el

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2463 kJ
Energie (kcal)589 kcal
Vetten23.2 g
waarvan verzadigd11.6 g
Koolhydraten58.6 g
waarvan suikers17.4 g
Vezels14.5 g
Eiwitten30 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Keukenpapier
Aardappelstamper

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen en zoete aardappel en verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Weeg de aardappelen af. Was of schil de aardappelen, zoete aardappel en wortel en snijd in grove stukken. Snijd de prei in dunne ringen.

Stoven
2

Verhit de helft van de roomboter in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en roerbak de prei 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Voeg 2 el water per persoon toe en draai het vuur naar middellaag. Stoof de prei, afgedekt, 12 - 15 minuten. Schep af en toe om. Kook de aardappelen, zoete aardappel en wortel in 12 - 15 minuten gaar in de pan met deksel. Bewaar wat van het kookvocht, giet daarna af en laat uitstomen.

Spek bakken
3

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en bak de spekreepjes samen met de ui in 4 - 5 minuten knapperig. Haal uit de pan en bewaar apart. Laat het bakvet in de pan. 

Vis bakken
4

Dep de vis droog met keukenpapier. Breng op smaak met peper en zout. Verhit de overige roomboter in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en bak de vis 1 - 2 minuten per kant. 

Puree maken
5

Stamp de aardappelen, zoete aardappel en wortel met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg een scheutje kookvocht toe en stamp goed door. Meng de gestoofde prei en de helft van de ui en spekreepjes door de puree. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de puree over de borden en leg de vis erop. Garneer met de overige ui en spekreepjes.

Weetje: Zowel gewone als zoete aardappelen zijn rijk aan vitaminen en mineralen, zoals zink, ijzer, kalium en vitamine B en C. Wist je dat zoete aardappel daarnaast ook veel vitamine A bevat? Goed voor gezonde ogen en een sterk afweersysteem.