topBanner
Tortilla's met falafel & feta

Tortilla's met falafel & feta

Met hummus-yoghurtsaus en verse munt

Lees meer

Mezze zijn de Midden-Oosterse variant op de Spaanse tapas. Vandaag maak je van allerlei losse hapjes een verrassend zomers gerecht met falafel, hummus en tortilla's. Voor het echte vakantiegevoel zet je alles los op tafel zodat iedereen lekker zelf kan pakken.

Labels:Veggie
Allergenen :Glutenbevattende granenSesamzaadMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Courgette

2 stuk(s)

Tomaat

250 gram

Falafel met tomaat

(BevatGlutenbevattende granen)

4 stuk(s)

Witte tortilla

(BevatGlutenbevattende granen)

80 gram

Hummus

(BevatSesamzaad)

50 gram

Volle yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

75 gram

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

20 leaves

Verse munt

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3448 kJ
Energie (kcal)824 kcal
Vetten46.0 g
waarvan verzadigd11.8 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers16.4 g
Vezels11 g
Eiwitten25 g
Zout3.7 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Oven
Koekenpan
Bakpapier
Bakplaat
Kom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven op 180 graden. Snijd de courgette en de tomaat in dunne halve plakken.

2

Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan en bak de falafelballetjes 7 – 8 minuten op middelmatig vuur. Keer regelmatig om. Haal daarna uit de pan en bewaar op een bord met keukenpapier.

3

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een andere koekenpan en bak de courgette 7 – 8 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

4

Verpak ondertussen de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 2 - 3 minuten in de oven.

5

Meng in een kom de hummus met de yoghurt en breng op smaak met peper en zout. Verkruimel de feta en snijd de verse munt fijn. Snijd de gebakken falafel doormidden.

6

Verdeel de hummus-yoghurtsaus over de tortilla's. Verdeel daar overheen de plakjes tomaat, courgette en als laatste de falafel. Garneer met de feta en verse munt en bestrooi naar smaak met peper.