Mijn bestellingen
arrow right iconarrow right icon
Menu voor 10 Jun tot 16 Jun
arrow right iconarrow right icon
Klassieke Indiase curry met linzen, bataat en paksoi
topBanner
Klassieke Indiase curry met linzen, bataat en paksoi

Klassieke Indiase curry met linzen, bataat en paksoi

Lees meer

Curry is een Aziatisch gerecht dat vele variaties kent. Belangrijke ingrediënten zijn specerijen en rode peper. Het gerecht wordt in India al duizenden jaren gemaakt en is nu ook in de westerse keuken erg populair.

Labels:OriginalVeggie
Allergenen :SelderijMosterdGlutenbevattende granenSojaMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuks

Knoflookteen

½ stuks

Rode peper

100 ml

Kokosmelk

80 g

Groene linzen

3 tl

Kerriepoeder

(BevatSelderij, Mosterd)

500 g

Zoete aardappel

1 stuks

Paksoi

20 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

8 takje

Verse koriander

100 ml

Naturel yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2494 kJ
Energie (kcal)596 kcal
Vetten18.0 g
waarvan verzadigd8.3 g
Koolhydraten86 g
waarvan suikers18.0 g
Vezels13 g
Eiwitten17 g
Cholesterol0 mg
Zout0.6 g
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Roer de kokosmelk los.

2

Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en roerbak de knoflook, rode peper, linzen en currykruiden 1 minuut op middellaag vuur. Voeg de kokosmelk en 150 ml water per persoon toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 25 - 30 minuten koken op laag vuur.

3

Schil ondertussen de bataat en snijd in blokjes van 1 cm. Voeg de bataat na 10 minuten toe aan de wok of hapjespan en laat nog 15 - 20 minuten koken.

4

Snijd ondertussen de paksoi klein en bewaar de groene bladeren apart van het witte deel. Voeg het witte deel van de paksoi in de laatste 5 minuten toe aan de wok en bak op middelhoog vuur mee.

5

Voeg vervolgens vlak voor het opdienen de groene bladeren van de paksoi en de sojasaus toe en roerbak nog 1 minuut. Breng de curry op smaak met peper en zout. Voeg eventueel extra water toe als de curry te droog wordt.

6

Snijd de koriander grof. Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de verse koriander en de yoghurt.