HelloFresh
Kipworstjes met Italiaanse panzanella-salade

Kipworstjes met Italiaanse panzanella-salade

Met pesto-krieltjes

QUICK & EASY
star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon
Beoordeeld met 3.5 / 4van de 350 beoordelingen
Lees meer

Panzanella is een klassieke zomersalade uit de Italiaanse keuken. Oorspronkelijk werd dit gerecht gemaakt met alles wat nog voorradig was - oud brood, tomaat, basilicum en extra vierge olijfolie. In deze variant hebben we gekozen voor een luchtig ciabattabroodje, die door zijn open structuur perfect alle smaken absorbeert.

Allergenen:Glutenbevattende granenSojaMelk (inclusief lactose)Noten
Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

400 g

Krieltjes

1 stuks

Witte ciabatta

(BevatGlutenbevattende granen, Soja, Melk (inclusief lactose))

4 stuks

Gekruide kipworst

1 stuks

Pruimtomaat

1 stuks

Tomaat

125 g

Rode cherrytomaten

5 g

Vers basilicum

(Kan sporen van allergenen bevatten)

60 g

Babyspinazie en radicchio

(Kan sporen van allergenen bevatten)

20 g

Rode pesto

(BevatMelk (inclusief lactose), Noten)

Zelf toevoegen

3 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)3148 kJ
Energie (kcal)753 kcal
Vetten42.0 g
waarvan verzadigd6.9 g
Koolhydraten62 g
waarvan suikers9.4 g
Vezels7 g
Eiwitten26 g
Zout0.8 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Kom
Koekenpan
Saladekom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Aardappelen snijden
Aardappelen snijden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes. Was de krieltjes, halveer ze en snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten. Kook de krieltjes, afgedekt, in 10 - 14 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.Scheur de ciabatta in kleine stukken en meng deze in een kom met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout.

Croutons maken
Croutons maken
2

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ciabattastukjes 8 - 10 minuten, of tot ze bruin en knapperig zijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de kipworstjes in 2 - 3 minuten rondom bruin. Dek de pan af en bak 4 - 6 minuten op middelhoog vuur. Keer regelmatig om.

Mengen
Mengen
3

Snijd de pruimtomaat en tomaat in grove stukken. Halveer de cherrytomaten. Snijd het basilicum fijn.Maak in een saladekom een dressing van de extra vierge olijfolie en witte balsamicoazijn. Meng de babyspinazie, radicchio, alle tomaten, het basilicum en de croutons met de dressing. Breng de salade op smaak met peper en zout.

Serveren
Serveren
4

Verhit de koekenpan die je hebt gebruikt voor de croutons opnieuw op middelhoog vuur. Voeg de krieltjes en rode pesto toe en bak nog 1 minuut. Verdeel de pestokrieltjes en kipworstjes over de borden. Serveer de panzanella-salade ernaast.