Kippendijstukjes met krieltjes en bospaddenstoelenpesto
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kippendijstukjes met krieltjes en bospaddenstoelenpesto

Kippendijstukjes met krieltjes en bospaddenstoelenpesto

Onze slager heeft de kruiden, zoals oregano, peterselie en paprika speciaal voor jou gekruid, zodat de kippendijstukjes extra veel smaak krijgen. Deze smaken passen goed bij de knapperige sperzie- boontjes en de krieltjes. De bospaddenstoelenpesto is een speciaal product waarmee jij dit gerecht net dat tikkeltje anders maakt.

Labels:
Kindvriendelijk
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Krieltjes

200 gram

Sperziebonen

100 gram

Kippendijstukjes

40 gram

Bospaddenstoelenpesto

(Bevat Melk (inclusief lactose), Noten Kan bevatten Pinda's, Selderij)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)705 kcal
Energie (kJ)2950 kJ
Vetten37 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten57 g
waarvan suikers0 g
Vezels11 g
Eiwitten33 g
Zout0 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok met deksel
Hapjespan met deksel

Instructies

1

Kook 300 ml water per persoon in een pan met deksel voor de krieltjes en sperziebonen. Halveer de krieltjes en snijd eventuele grote krieltjes in kwarten, kook 12 - 15 minuten in de pan met deksel.

2

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de bonen in 2 gelijke stukken. Voeg de sperziebonen na 5 minuten toe aan de pan met deksel en kook mee. Giet daarna af en laat zonder deksel uit-stomen.

3

Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan en bak de gekruide kippendijstukjes in 5 minuten op middelhoog vuur goudbruin.

4

Meng de krieltjes, de sperziebonen en de gekruide kippendijstukjes in een saladekom. Voeg de bospaddenstoelenpesto en zwarte balsamicoazijn toe en breng eventueel op smaak met peper en zout. Verdeel het gerecht over de borden.