Kippendijfilet met spek en paddenstoelen in romige saus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Kippendijfilet met spek en paddenstoelen in romige saus

met broccolini en verse pasta

De pappardelle komt rechtstreeks uit De Pastafabriek, een Italiaans familiebedrijf waar iedereen met passie en liefde de verse pasta maakt voor in jouw box.

Allergenen :
Eieren
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd35 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

125 gram

Verse spaghetti

(Bevat Eieren, Tarwe)

1 stuk(s)

Kippendijfilet

25 gram

Spekreepjes

1 stuk(s)

Ui

90 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

50 gram

Broccolini

½ stuk(s)

Knoflookteen

75 gram

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

5 gram

Verse krulpeterselie en tijm

½ stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Zoutarm kippenbouillonblokje

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

75 ml

Water voor saus

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4069 kJ
Energie (kcal)973 kcal
Vetten50.3 g
waarvan verzadigd23.9 g
Koolhydraten81.9 g
waarvan suikers4.5 g
Vezels8.1 g
Eiwitten46.1 g
Zout1.6 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Rasp
Koekenpan met deksel

Instructies

1

Breng ruim water aan de kook in een pan voor de pasta. Wrijf de kippendijfilet in met peper en zout. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de kippendijfilet in 4 - 6 minuten goudbruin. Bak de spekreepjes de laatste 4 minuten mee. Haal de kip en spekjes uit de pan en bewaar apart. Bewaar de pan met het bakvet.

2

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de peterselie grof. Rasp de Parmigiano Reggiano.

3

Verhit dezelfde hapjespan op hoog vuur. Bak de gemengde paddenstoelen en de ui 2 - 3 minuten, of tot de champignons bruin kleuren. Voeg de knoflook en tijmtakjes toe en bak 2 - 3 minuten. 

4

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de broccolini 4 - 6 minuten. Blus af met een scheutje water en bak, afgedekt, nog 4 - 5 minuten op middelhoog vuur.

Weetje: Broccolini wordt niet voor niets gezien als een supergroente. Het is rijk aan onder andere calcium, kalium, ijzer en vitamine
B, C en E.

5

Voeg de kookroom en per persoon: 1 tl mosterd en 75 ml water toe aan de hapjespan met paddenstoelen. Verkruimel per persoon 1/4 kippenbouillonblokje erboven en roer goed door. Voeg de kippendijfilet en spekjes toe en laat, afgedekt, 5 - 6 minuten sudderen op laag vuur. Breng eventueel op smaak met peper. Kook de pasta 4 - 6 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat uitstomen.

6

Verdeel de pasta over de borden. Schep de kippendijfilet met spekjes in paddenstoelenroomsaus op de pasta. Serveer met de broccolini. Garneer met de Parmigiano Reggiano en peterselie.