Kipgehaktballetjes met aardbei-balsamicosaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kipgehaktballetjes met aardbei-balsamicosaus

Kipgehaktballetjes met aardbei-balsamicosaus

met broccoli en aardappelpuree met Siciliaanse kruiden

Deze populaire aardbei-balsamicosaus krijgt een nieuwe twist: je bereidt de saus in combinatie met kipgehaktballetjes in plaats van varkenshaas.

Labels:
Caloriebewust

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

¼ takje(s)

Verse rozemarijn

½ stuk(s)

Ui

25 ml

Aardbeiensaus

3 stuk(s)

Kipgehaktballetjes met Italiaanse kruiden

200 gram

Broccoli

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

30 gram

Zongedroogde tomaten

Zelf toevoegen

½ tl

Mosterd

1 el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Olijfolie

30 ml

Water voor saus

1

[Plantaardige] melk

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2707 kJ
Energie (kcal)647 kcal
Vetten27.2 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten63.5 g
waarvan suikers13.9 g
Vezels18.1 g
Eiwitten32.5 g
Zout1.8 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan met deksel
Vergiet
Aardappelstamper

Instructies

Aardappelen koken
1

Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Zet de aardappelen onder water in een pan met deksel en kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af, bewaar wat van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Gehaktballetjes bakken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de gehaktballetjes in 3 - 4 minuten rondom bruin. Draai het vuur laag, dek de pan af en bak nog 6 - 7 minuten, of tot de gehaktballetjes gaar zijn.

Broccoli koken
3

Snijd de ui in dunne halve ringen. Breng ruim water met een snufje zout aan de kook in een pan met deksel. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Kook de broccoli, afgedekt, in 5 - 7 minuten gaar. Snijd ondertussen de zongedroogde tomaten fijn. Giet de broccoli af. Voeg de broccoli en zongedroogde tomaten toe aan de pan en meng goed. Breng op smaak met peper en zout. 

Saus maken
4

Ris de blaadjes van de rozemarijn en hak fijn. Haal de gehaktballetjes uit de pan. Verhit dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en fruit de rozemarijn en de ui 2 - 3 minuten. Voeg de aardbeiensaus, de zwarte balsamicoazijn en 2 el water per persoon toe. Roer goed en laat 2 minuten zachtjes inkoken. Zet het vuur uit en roer vlak voor serveren 1/2 el roomboter per persoon door de saus. Breng op smaak met peper en zout.

Puree maken
5

Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg de Siciliaanse kruiden en per persoon: 1/2 tl mosterd en een scheutje melk toe en stamp goed door. Voeg eventueel kookvocht toe als de puree te droog is. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de aardappelpuree over de borden en serveer de gehaktballetjes erbovenop. Schenk de aardbei-balsamicosaus over de gehaktballetjes en serveer de broccoli ernaast.

Weetje: Broccoli wordt niet voor niets gezien als een supergroente. Het is rijk aan onder andere calcium, kalium, ijzer en vitamine B, C en E.