Kipfilethaasjes met ontbijtspek in parmezaanroomsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kipfilethaasjes met ontbijtspek in parmezaanroomsaus

Kipfilethaasjes met ontbijtspek in parmezaanroomsaus

met sperziebonen, zongedroogde tomaten en aardappelschijfjes

Wist je dat Parmigiano Reggiano zijn naam te danken heeft aan de streek waar deze kaas geproduceerd wordt? Namelijk de Italiaanse provincies Parma en Reggio Emilia.

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelschijfjes

1 stuk(s)

Kipfilethaasjes

2 plak(ken)

Ontbijtspek

½ stuk(s)

Knoflookteen

75 gram

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Ui

150 gram

Sperziebonen

1 stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

30 gram

Zongedroogde tomaten

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Olijfolie

30 ml

Water

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3670 kJ
Energie (kcal)877 kcal
Vetten50.5 g
waarvan verzadigd27.3 g
Koolhydraten48.2 g
waarvan suikers8.5 g
Vezels12.1 g
Eiwitten50.9 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Koekenpan
Hapjespan met deksel

Instructies

Aardappelen bakken
1
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de aardappelschijfjes 15 minuten (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de ui in dunne halve ringen. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen.
  • Verhit 1/2 el roomboter in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de ui 1 - 2 minuten. 

Tip: Kook je voor meer dan 2 personen? Gebruik dan 2 koekenpannen.

Kip bakken
2
  • Voeg de sperziebonen en de aangegeven hoeveelheid water toe aan de hapjespan en bak, afgedekt, 6 minuten. Schep af en toe om.
  • Haal het deksel van de hapjespan en bak de sperziebonen nog 4 minuten, of tot ze beetgaar zijn.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een tweede koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipfilethaasjes samen met het spek 3 - 4 minuten.
  • Rasp ondertussen de Parmigiano Reggiano. Pers de knoflook of snijd fijn.
Saus maken
3
  • Haal het spek uit de pan en bewaar apart. Voeg de knoflook toe aan de koekenpan en bak 1 minuut mee.
  • Voeg de kookroom, de Parmigiano Reggiano en 1 - 2 el water per persoon toe en roer goed door.
  • Verlaag het vuur en laat 2 - 3 minuten inkoken. Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout.
  • Snijd de zongedroogde tomaten klein. Voeg de zongedroogde tomaten toe aan de sperziebonen. Breng op smaak met peper en zout. 
Serveren
4
  • Snijd het basilicum fijn.
  • Verdeel de aardappelschijfjes over de borden. Leg de sperziebonen en de kipfilethaasjes ernaast.
  • Schenk de parmezaanroomsaus over de kip. Verkruimel het gebakken spek over de kip en garneer met het basilicum.

Weetje: Sperziebonen zijn rijk aan kalium, wat bijdraagt aan het behoud van een gezonde bloeddruk. Daarnaast zijn sperziebonen rijk aan ijzer en foliumzuur, wat zorgt voor een energiek gevoel.