Kipfilethaasjes met krieltjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kipfilethaasjes met krieltjes

Kipfilethaasjes met krieltjes

met groene pesto, courgette en paprika

Wist je dat 'pesto' letterlijk 'gestampt' betekend? Doordat deze traditioneel wordt bereid in een vijzel.

Labels:
Caloriebewust
Familie
Allergenen :
Cashewnoten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Voorgekookte halve kriel met schil

20 gram

Pesto genovese

(Bevat Cashewnoten, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Pinda's, Noten)

100 gram

Kipfilethaasjes met Mediterrane kruiden

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Paprika

⅓ stuk(s)

Courgette

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] mayonaise

½ el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2818 kJ
Energie (kcal)674 kcal
Vetten40.1 g
waarvan verzadigd8.7 g
Koolhydraten43.4 g
waarvan suikers7.7 g
Vezels8.7 g
Eiwitten30.1 g
Zout1.6 g

Benodigdheden

Koekenpan met deksel
Koekenpan

Instructies

Krieltjes bakken
1
  • Halveer eventuele grote krieltjes of snijd in vieren. 
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur.
  • Bak de krieltjes, afgedekt, 8 - 10 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Haal het deksel van de pan en bak nog 2 - 4 minuten. Schep regelmatig om.
Groenten bereiden
2
  • Snijd de ui in dunne halve ringen. Snijd de paprika in reepjes. Snijd de courgette in halve maantjes.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan. Fruit de ui 1 - 2 minuten.
  • Voeg de paprikareepjes, courgette en de kipfilethaasjes toe en bak in 6 - 8 minuten rondom bruin en gaar (zie Tip).



Krieltjes afmaken
3
  • Meng als de krieltjes gaar zijn de pesto erdoor.
Serveren
4
  • Verdeel de krieltjes over de borden.
  • Leg de gebakken groenten en de kipfilethaasjes ernaast.
  • Serveer met de mayonaise.

Weetje: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.