Kipfilet in champignonroomsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kipfilet in champignonroomsaus

Kipfilet in champignonroomsaus

met gebakken aardappelen en rauwkostsalade

Hoewel de tomaat misschien bekend staat als een groente, ligt het toch anders. Plantkundig gezien is de tomaat namelijk een vrucht, ofwel een fruitsoort.

Labels:
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

65 gram

Champignons

1 stuk(s)

Kipfilet

75 gram

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Tomaat

20 gram

Veldsla

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

50 ml

Zoutarme paddenstoelen- of groentebouillon

1 el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Olijfolie

½ tl

Mosterd

1.25 el

Rodewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2865 kJ
Energie (kcal)685 kcal
Vetten38.5 g
waarvan verzadigd18.6 g
Koolhydraten48.4 g
waarvan suikers8.5 g
Vezels12.4 g
Eiwitten35.6 g
Zout0.8 g

Benodigdheden

•Kom
•Bakplaat met bakpapier
•Hapjespan
•Rasp
•Saladekom

Instructies

Aardappelen roosteren
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Bereid de bouillon. Schil of was de aardappelen en snijd ze in kwarten. Meng in een kom de aardappelen met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel ze over een bakplaat met bakpapier en bak in 25 - 30 minuten in de oven, of tot ze gaar zijn. Schep halverwege om. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de champignons in plakjes.

Bakken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Wrijf de kipfilet in met peper en zout. Bak de kipfilet 2 - 3 minuten per kant, haal uit de pan en bewaar apart. Voeg opnieuw 1/2 el roomboter per persoon toe aan de hapjespan. Fruit de knoflook en de helft van de ui 1 - 2 minuten. Voeg de champignonplakjes toe aan de hapjespan en bak 4 - 6 minuten.

Saus maken
3

Blus de champignons, knoflook en ui af met 1 el rodewijnazijn per persoon en de bouillon. Voeg de kookroom toe, roer door en breng op smaak met peper en zout. Laat de champignonsaus in 5 minuten inkoken (zie Tip). Voeg dan de kipfilet toe en kook de saus nog 8 - 12 minuten tot de gewenste dikte.

Tip: Proef de champignonsaus goed en roer regelmatig door. Vind je de saus nog te dun? Laat hem dan wat langer inkoken. 

Snijden
4

Rasp ondertussen de wortel met een grove rasp en snijd de tomaat in partjes.

Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A – goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.

Salade maken
5

Meng in een saladekom per persoon: 1/4 el rodewijnazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 tl mosterd met de overige ui, peper en zout tot een vinaigrette. Meng de sla, tomaat en geraspte wortel met de vinaigrette.

Serveren
6

Verdeel de aardappelen en de salade over de borden. Serveer met de kipfilet in champignonroomsaus.