Kip in spekjasje met perenmoes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kip in spekjasje met perenmoes

Kip in spekjasje met perenmoes

met geroosterde aardappelen en witloofsalade

In dit gerecht maak je zelf perenmoes. De zoete perenmoes is verassend lekker in combinatie met de bittere smaak van witloof.

Labels:
Extra groente

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Krieltjes

1 stuk(s)

Witlof

1 stuk(s)

Peer

1 stuk(s)

Kipfilet

2 plak(ken)

Ontbijtspek

Zelf toevoegen

1 tl

Wittewijnazijn

1 tl

Extra vierge olijfolie

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

½ el

Suiker

½ el

[Plantaardige] roomboter

50 ml

Water voor saus

1.5 el

[Plantaardige] mayonaise

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3708 kJ
Energie (kcal)886 kcal
Vetten47 g
waarvan verzadigd11.4 g
Koolhydraten79.8 g
waarvan suikers29.4 g
Vezels14.3 g
Eiwitten37.7 g
Zout1.6 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan met deksel
Dunschiller
Steelpan met deksel
Saladekom

Instructies

Krieltjes bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de krieltjes en snijd doormidden. Meng in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Kipfilet bakken
2

Halveer de kipfilets en wrijf in met peper en zout. Wikkel een plakje ontbijtspek rondom de kipfilets en besprenkel met 1/4 el olijfolie per stukje. Leg de kipfilets tussen de krieltjes op de bakplaat met bakpapier en bak 15 - 20 minuten in de oven, of totdat de kipfilet gaar is.

Perenmoes maken
3

Schil de peer of was grondig. Verwijder het klokhuis en snijd de peer in blokjes. Voeg de blokjes toe aan een steelpan met deksel. Voeg per persoon: 50 ml water en 1/2 el suiker toe. Breng aan de kook en laat, afgedekt, 12 - 14 minuten op laag vuur koken. Haal de pan van het vuur en prak de peer grof met een vork. Bewaar de perenmoes tot serveren met het deksel op de pan.

Witlof snijden
4

Snijd de onderkant van de witlofstronken en snijd de witlof doormidden. Verwijder de harde kern en snijd de witlof in zeer fijne reepjes.

Witloofsalade maken
5

Meng in een saladekom per persoon: 1 tl wittewijnazijn en 1 tl extra vierge olijfolie met de mayonaise. Voeg de witlof toe en breng goed op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de witlofsalade over de borden. Schep de krieltjes en de kipfilet op de borden. Serveer met de perenmoes.

Tip: Peer is niet alleen lekker, het bevat ook nog eens bijzonder veel vezels. Met 1 peer zit je al op ongeveer 1/6 van de ADH. Een lekkere en gezonde toevoeging aan je maaltijd dus.