Kip in bulgogi-hoisinsaus met bruine rijst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kip in bulgogi-hoisinsaus met bruine rijst

Kip in bulgogi-hoisinsaus met bruine rijst

met paprika, pinda's en bosui

Bulgogisaus is zoet en hartig met de smaken van peer, gember en knoflook. Het is een belangrijk ingrediënt bij het bereiden van Koreaans BBQ-rundvlees.

Allergenen :
Pinda's
Soja
Tarwe
Sesamzaad
Sulfiet
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Kipfiletblokjes

1 stuk(s)

Paprika

10 gram

Gezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

15 gram

Hoisinsaus

(Bevat Soja, Tarwe, Sesamzaad)

20 gram

Bulgogisaus

(Bevat Sulfiet, Tarwe, Sesamzaad, Vis, Soja)

½ bosje(s)

Bosui

75 gram

Bruine snelkookrijst

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

10 gram

Mix van verse gember, knoflook en rode peper

Zelf toevoegen

½ el

Wittewijnazijn

½ el

Zonnebloemolie

½ el

Bloem

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2587 kJ
Energie (kcal)618 kcal
Vetten14.9 g
waarvan verzadigd2.5 g
Koolhydraten78.5 g
waarvan suikers15.4 g
Vezels10 g
Eiwitten38.9 g
Zout3 g

Benodigdheden

Kom
Pan met deksel
Wok of hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst en kook de rijst, afgedekt, 8 - 10 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Voeg aan een kom de kipfiletstukjes en de mix van rode peper, gember en knoflook toe.
  • Voeg de bloem en wittewijn- of rijstazijn toe aan de kip en meng door elkaar. Laat staan tot gebruik.
Snijden
2
  • Snijd de bosui in ringetjes en bewaar een deel van het groene gedeelte apart voor de garnering.
  • Snijd de paprika in blokjes van 1 cm. 
  • Hak de gezouten pinda's grof.
Roerbakken
3
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op hoog vuur.
  • Voeg de gemarineerde kipfiletstukjes toe en roerbak 3 - 4 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Voeg de bosui en paprika toe aan de wok of hapjespan en bak 3 - 4 minuten op hoog vuur.
  • Voeg de sojasaus, hoisinsaus, bulgogisaus, de kipfiletstukjes en 1 el water per persoon toe. Roer goed door en laat 1 minuut inkoken op middelhoog vuur, of tot er een stroperige saus ontstaat.
Serveren
4
  • Verdeel de rijst over diepe borden.
  • Schep de gebakken kipfiletstukjes, groenten en saus erop.
  • Garneer met de gezouten pinda's en overige bosui.

Weetje: Wist je dat pinda's rijk zijn aan onder andere vitamine E en magnesium? Vitamine E is goed voor een sterke weerstand en magnesium voor de vorming en goede werking van botten en spieren. Een handje levert al 20% van de ADH van beide.