Kingfish met kappertjes en zeekraal
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kingfish met kappertjes en zeekraal

Kingfish met kappertjes en zeekraal

met knolselderijpuree en tomatensaus met olijven

Kingfish wordt ook wel yellowtail (amberjack) genoemd om zijn felgele staart - naast gebakken wordt deze vis ook rauw gegeten als sushi of sashimi.

Allergenen :
Selderij
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

150 gram

Knolselderij

(Bevat Selderij)

200 gram

Aardappelen

50 ml

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Tomaat

15 gram

Olijf-kappertjesmix

¼ stuk(s)

Citroen

1 stuk(s)

Knoflookteen

2.5 gram

Verse bladpeterselie

1 stuk(s)

Kingfish

25 gram

Zeekraal

Zelf toevoegen

1 tl

Rodewijnazijn

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

1.5 el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] roomboter

¼ tl

Suiker

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1034 kcal
Energie (kJ)4324 kJ
Vetten72 g
waarvan verzadigd24 g
Koolhydraten56 g
waarvan suikers9 g
Vezels13.2 g
Eiwitten35 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan met deksel
Koekenpan
Aluminiumfolie
Aardappelstamper

Instructies

Koken
1

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel. Schil de knolselderij en aardappelen en snijd in stukken van 2 cm. Weeg per persoon 150 g knolselderij af en voeg samen met de kookroom toe aan de pan. Kook de knolselderij 3 minuten. Voeg de aardappelen toe en kook, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna af, bewaar wat van het kookvocht en laat afgedekt uitstomen.

Snijden
2

Snijd de tomaat in blokjes. Halveer de olijven. Rasp de schil van de citroen en snijd de citroen in partjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bladpeterselie grof.

Saus maken
3

Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de tomaat en kappertjes toe met per persoon: 1/2 tl citroenrasp, 1 tl rodewijnazijn en 1/4 tl suiker. Roerbak 4 - 5 minuten. Verlaag het vuur en voeg de olijven en 2/3 van de bladpeterselie toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat, afgedekt, zachtjes sudderen tot serveren.

Kingfish bakken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de vis 2 - 3 minuten op het vel. Bestrooi met peper en zout. Verlaag het vuur en bak de vis nog 1 - 2 minuten op de andere zijde. Haal de vis uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie tot serveren. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in dezelfde koekenpan en fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de zeekraal toe en roerbak nog 1 – 2 minuten.

Puree maken
5

Stamp ondertussen de knolselderij en de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg per persoon: 1/2 el roomboter, 1 tl mosterd en een scheutje kookvocht toe om het smeuïg te maken. Roer alles door de puree en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de knolselderijpuree over de borden. Schep de gebakken zeekraal op de puree. Leg de kingfish op de zeekraal. Serveer met de tomaat-olijvensaus en de overige bladpeterselie. Garneer met de citroenpartjes.