
Kapsalon met kipshoarma
2 porties | met kruidige friet en knoflookmayonaise
Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen.
Met slechts 15 minuten voorbereiding je eigen verse kapsalon? Door de voorgesneden friet is dat kinderspel. Terwijl die bakt in de oven, bereid jij rustig de rest van de verse ingrediënten. Wedden dat het beter smaakt dan van de snackbar?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
700 gram
Rustieke frieten met schil
200 gram
Kipgyros
50 gram
Radicchio en ijsbergsla
125 gram
Rode cherrytomaten
75 gram
Mayonaise
(Bevat Mosterd, Eieren)
10 gram
Verse bieslook
(Kan bevatten Selderij)
1 stuk(s)
Knoflookteen
50 gram
Geraspte belegen kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 zakje(s)
Midden-Oosterse kruidenmix
1 stuk(s)
Komkommer
Zelf toevoegen
2 el
Karnemelk
2 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Meng de frieten in een grote kom met 1 el olijfolie, Midden-Oosterse kruidenmix, peper en zout.
- Verdeel over een bakplaat met bakpapier.
- Bak in 20 - 25 minuten goudbruin in de oven. Schep halverwege om.
- Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipshoarma in 5 – 7 minuten gaar.
- Halveer de cherrytomaten, snijd de komkommer in halve maantjes en snijd of knip de bieslook fijn.
- Maak in een saladekom een dressing van de helft van de mayonaise, de karnemelk (zie Tip) en de bieslook.
- Meng de sla, komkommer en cherrytomaten met de dressing in de saladekom.
- Pers vervolgens de knoflook of snijd fijn (zie Tip).
- Meng in een kleine kom de overige mayonaise met de knoflook.
- Voeg de laatste 2 minuten van het bakken van de friet de kip toe aan de bakplaat.
- Bestrooi met de kaas en bak nog 2 minuten mee in de oven.
Tip: Heb je een grote knoflookteen ontvangen of vind je rauwe knoflook al gauw te scherp? Gebruik dan de helft.
- Voor een klassieke kapsalon stapel je alle ingrediënten op elkaar (zie Tip).
- Begin met de friet en kip met gesmolten kaas, daarbovenop de salade en dan de knoflookmayonaise.
Tip: Houd je de frieten liever krokant? Serveer dan de salade en de knoflookmayonaise ernaast.