Kalkoen met harissa en geroosterde bloemkool
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kalkoen met harissa en geroosterde bloemkool

Kalkoen met harissa en geroosterde bloemkool

met aardappelen en sperziebonen

Wist je dat bloemkool echt een bloem is? Als de bladeren de bloemkool niet zouden bedekken, zouden de roosjes geel worden door de zon.

Labels:
Extra groente
Caloriebewust

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

15 gram

Harissa

100 gram

Bloemkoolroosjes

(Kan bevatten Selderij)

100 gram

Sperziebonen

½ stuk(s)

Ui

½ zakje(s)

Peruaanse kruidenmix

100 gram

Kalkoenfiletstukjes met tandoori-kruiden

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] mayonaise

½ tl

Wittewijnazijn

1.25 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2739 kJ
Energie (kcal)655 kcal
Vetten37 g
waarvan verzadigd4.3 g
Koolhydraten44.8 g
waarvan suikers5.1 g
Vezels13.8 g
Eiwitten31.1 g
Zout2.3 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Hapjespan met deksel
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de aardappelen in blokjes van maximaal 1 cm. Snijd de eventuele grote bloemkoolroosjes in kleinere stukken. Meng in een kom de aardappelblokjes en bloemkoolroosjes met de Peruaanse kruidenmix en 1 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. 

Weetje: Bloemkool is rijk aan calcium voor sterke botten en tanden, vitamine C voor de weerstand, kalium voor een gezonde bloeddruk en vezels voor gezonde darmen.

Mengen
2

Verdeel de aardappelen en bloemkool over een bakplaat met bakpapier. Bak 18 - 20 minuten in de oven. Meng de kalkoenblokjes in een kom met de harissa, 1/4 el olijfolie per persoon, peper en zout. Voeg na 10 minuten toe aan de bakplaat en bak nog 10 minuten mee met de aardappelen en bloemkool.

Snijden
3

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en halveer de sperziebonen. Snijd de ui in halve ringen.

Sperziebonen koken
4

Schenk een bodempje water in een hapjespan met deksel. Voeg een snufje zout en de sperziebonen toe. Breng afgedekt aan de kook, verlaag het vuur en laat 4 – 6 minuten zachtjes koken. Giet eventueel af. Voeg vervolgens de ui toe en bak 2 - 3 minuten zonder deksel op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Dressing maken
5

Meng in een kleine kom per persoon: 1 el mayonaise en 1/2 tl wittewijnazijn. Breng op smaak met peper.

Serveren
6

Verdeel de aardappelblokjes, groenten en kalkoen over diepe borden. Besprenkel met de mayonaisedressing.