Jalfrezi is een droge curry. Dat betekent dat hij in minder vloeistof wordt gekookt dan andere curry's. Het resultaat is een dikke, smakelijke saus die de groenten en proteïne omhult. Vandaag maak je een curry in Jalfrezi-stijl met gouden rijst.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Ui
1.5 stuk(s)
Tomaat
½
Tomatenpuree
10 gram
Mix van verse gember, knoflook en rode peper
½ stuk(s)
[Mini-]komkommer
½ zakje(s)
Kerriepoeder
(Bevat Selderij, Mosterd)
25 gram
Biologische volle yoghurt
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ zakje(s)
Afrikaanse kruidenmix
5 gram
Verse koriander en munt
75 gram
Jasmijnrijst
1 stuk(s)
Kipfilethaasjes
30 ml
Water voor saus
½ tl
Wittewijnazijn
½ tl
Suiker
1 el
Zonnebloemolie
½ el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Weetje: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!