Italiaanse rucolasalade met balsamicocrème
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Italiaanse rucolasalade met balsamicocrème

Italiaanse rucolasalade met balsamicocrème

Bijgerecht | met semi-gedroogde tomaten, Grana Padano en zonnebloempitten

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen.

Geef een twist aan je maaltijd en bereid in slechts 10 minuten een heerlijk bijgerecht. Met Italiaanse smaken is deze salade ook de perfecte aanvulling op je maaltijd.

Labels:
Veggie
Recept
Allergenen :
Eieren
Melk (inclusief lactose)
Sulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd10 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

40 gram

Rucola

20 gram

Zonnebloempitten

(Kan bevatten Sesamzaad, Pinda's, Noten)

1 stuk(s)

Sjalot

90 gram

Semi-gedroogde tomaten

20 gram

Grana Padanovlokken DOP

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

8 ml

Balsamicocrème

(Bevat Sulfiet)

Zelf toevoegen

2 el

Extra vierge olijfolie

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

2 tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)1439 kJ
Energie (kcal)344 kcal
Vetten25.8 g
waarvan verzadigd4.8 g
Koolhydraten15.8 g
waarvan suikers12.4 g
Vezels4.7 g
Eiwitten9.2 g
Zout0.8 g

Benodigdheden

Koekenpan
Saladekom

Instructies

1
  • Verhit een kleine koekenpan zonder olie op middellaag vuur.
  • Voeg de zonnebloempitten toe aan de pan en rooster tot ze beginnen te kleuren.
  • Zet het vuur uit en laat de pitten in de pan tot serveren.
2
  • Snipper de sjalot. 
  • Meng in een saladekom 2 el extra vierge olijfolie, 2 tl zwarte balsamicoazijn en 2 tl honing. Meng de gesnipperde sjalot door de dressing en breng eventueel op smaak met peper en zout. 
  • Halveer de semi-gedroogde tomaten.
3
  • Voeg de rucola toe aan de saladekom en meng met de dressing. 
  • Verdeel de semi-gedroogde tomaten over de salade.
4
  • Bestrooi de salade met de Grana Padanovlokken en de geroosterde zonnebloempitten.
  • Besprenkel met de balsamicocrème.