Italiaanse rucolasalade als extra
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Italiaanse rucolasalade als extra

Italiaanse rucolasalade als extra

Bijgerecht | met balsamicocrème, semi-gedroogde tomaten en grana padano

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen.

Geef een twist aan je maaltijd en bereid in slechts 10 minuten een heerlijk bijgerecht. Met zomerse Italiaanse smaken is deze salade ook de perfecte aanvulling op je barbecue.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Eieren
Melk (inclusief lactose)
Sulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

40 gram

Rucola

1 stuk(s)

Sjalot

20 gram

Grana Padanovlokken DOP

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

8 ml

Balsamicocrème

(Bevat Sulfiet)

20 gram

Zonnebloempitten

(Kan bevatten Sesamzaad, Pinda's, Noten)

70 gram

Zongedroogde tomaten

Zelf toevoegen

2 el

Extra vierge olijfolie

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

2 tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)1191 kJ
Energie (kcal)285 kcal
Vetten20.8 g
waarvan verzadigd4.3 g
Koolhydraten14.4 g
waarvan suikers13.1 g
Vezels2.7 g
Eiwitten7.8 g
Zout0.7 g

Benodigdheden

Koekenpan
Saladekom

Instructies

1
  • Verhit een kleine koekenpan zonder olie op middellaag vuur.
  • Voeg de zonnebloempitten toe aan de pan en rooster tot ze beginnen te kleuren.
  • Zet het vuur uit en laat de pitten in de pan tot serveren.
2
  • Snipper de sjalot. 
  • Meng in een saladekom 2 el extra vierge olijfolie, 2 tl zwarte balsamicoazijn en 2 tl honing. Meng de gesnipperde sjalot door de dressing en breng eventueel op smaak met peper en zout. 
  • Halveer de semi-gedroogde tomaten.
3
  • Voeg de rucola toe aan de saladekom en meng met de dressing. 
  • Verdeel de semi-gedroogde tomaten over de salade.
4
  • Bestrooi de salade met de grana padano-vlokken en de geroosterde zonnebloempitten.
  • Besprenkel met de balsamicocrème.