
Italiaanse rucolasalade als extra
Bijgerecht | met balsamicocrème, semi-gedroogde tomaten en grana padano
Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen.
Geef een twist aan je maaltijd en bereid in slechts 10 minuten een heerlijk bijgerecht. Met zomerse Italiaanse smaken is deze salade ook de perfecte aanvulling op je barbecue.
Labels:
Veggie
Allergenen :
Eieren
•Melk (inclusief lactose)
•Sulfiet
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Bereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd10 minuten
MoeilijkheidMakkelijk
Ingredienten
/ Voor 2 personen
40 gram
Rucola
1 stuk(s)
Sjalot
20 gram
Grana Padanovlokken
(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))
8 ml
Balsamicocrème
(Bevat Sulfiet)
20 gram
Zonnebloempitten
(Kan bevatten Sesamzaad, Pinda's, Noten)
90 gram
Semi-gedroogde tomaten
Zelf toevoegen
2 el
Extra vierge olijfolie
2 tl
Zwarte balsamicoazijn
2 tl
Honing
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
•Koekenpan
•Saladekom
Instructies
1
- Verhit een kleine koekenpan zonder olie op middellaag vuur.
- Voeg de zonnebloempitten toe aan de pan en rooster tot ze beginnen te kleuren.
- Zet het vuur uit en laat de pitten in de pan tot serveren.
2
- Snipper de sjalot.
- Meng in een saladekom 2 el extra vierge olijfolie, 2 tl zwarte balsamicoazijn en 2 tl honing. Meng de gesnipperde sjalot door de dressing en breng eventueel op smaak met peper en zout.
- Halveer de semi-gedroogde tomaten.
3
- Voeg de rucola toe aan de saladekom en meng met de dressing.
- Verdeel de semi-gedroogde tomaten over de salade.
4
- Bestrooi de salade met de grana padano-vlokken en de geroosterde zonnebloempitten.
- Besprenkel met de balsamicocrème.