HelloFresh
topBanner
Indische rijst met varkenshaasreepjes, zoetzure saus, oosterse groenten

Indische rijst met varkenshaasreepjes, zoetzure saus, oosterse groenten

en kardemom

Lees meer

Je maakt voor dit gerecht heel gemakkelijk zelf een zoetzure saus van rode ui, tomatenpuree, ketjap, witte wijnazijn en suiker. De varkenshaasreepjes en groenten breng je niet alleen op smaak met de saus, maar ook met kardemom. Dit specerij heeft een sterke frisse en peperachtige smaak. Je hebt er niet veel van nodig om dit gerecht extra op smaak te brengen.

Labels:Eten binnen 3 dagenFamilyQuick & Easy
Allergenen :

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

170 g

Zilvervliesrijst

1 stuks

Rode ui

⅔ blik

Tomatenpuree

220 g

Varkenshaasreepjes met Indonesische kruiden

400 g

Oosterse groentemix

(Kan sporen van allergenen bevatten)

1 tl

Gemalen kardemom

Zelf toevoegen

2 el

Zonnebloemolie

4 el

Ketjap

2 tl

Bruine suiker

½ tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2958 kJ
Energie (kcal)707 kcal
Vetten18.0 g
waarvan verzadigd3.1 g
Koolhydraten98 g
waarvan suikers14.4 g
Vezels8 g
Eiwitten33 g
Zout1.8 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Steelpan
Hapjespan
Wok
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen. Snipper ondertussen de rode ui.

2

Verhit de helft van de zonnebloemolie in een steelpan en fruit de rode ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de tomatenpuree toe en bak al roerend 2 minuten. Voeg vervolgens de ketjap, bruine suiker, witte wijnazijn en 50 ml water per persoon toe. Breng extra op smaak met peper en zout en breng al roerend aan de kook. Laat 5 minuten zachtjes koken. Zet daarna het vuur uit en bewaar de zoetzure ketjapsaus apart.

3

Verhit de overige zonnebloemolie in een wok of hapjespan en roerbak de varkenshaasreepjes 2 minuten op middelhoog vuur.

4

Voeg de oosterse groentemix en de kardemom toe, bestrooi met peper en zout en roerbak 5 minuten

5

Voeg de zoetzure saus toe aan de wok of hapjespan en roerbak nog 5 minuten.

6

Verdeel de rijst en de groenten met de varkenshaasreepjes over de borden.