topBanner
In Libanees platbrood gerolde falafel met rodekool

In Libanees platbrood gerolde falafel met rodekool

Een Midden-Oosters gerecht met Hollandse rodekool

Lees meer

Falafel wordt bijna overal in het Midden-Oosten gegeten. Falafel wordt gemaakt van gestampte kikkererwten. Je maakt hier zelf balletjes van. Hoe je dit gemakkelijk doet lees je op ons blog. Je verpakt de falafelballetjes in volkoren Libanees platbrood met Hollandse rodekool. Om het je gemakkelijk te maken is de groente al voorgesneden!

Labels:KindvriendelijkLekker snelVeggie
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Rode ui

300 gram

Falafeldeeg

(BevatGlutenbevattende granen)

100 gram

IJsbergsla

200 gram

Rodekool

100 ml

Labne

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 tl

Gemalen komijnzaad

4 stuk(s)

Volkoren platbrood

(BevatGlutenbevattende granen)

Zelf toevoegen

1 el

Extra vierge olijfolie

2 tl

Wittewijnazijn

3 el

Zonnebloemolie

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)3711.208 kJ
Energie (kcal)887 kcal
Vetten31.0 g
waarvan verzadigd7.0 g
Koolhydraten109 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels21 g
Eiwitten25 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Saladekom
Aluminiumfolie
Koekenpan
Kleine kom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Snipper de rode ui. Draai 6 falafelballetjes per persoon: kneed met vochtige handen het deeg goed en rol er dan balletjes van.

2

Meng in een saladekom de ijsbergsla met de helft van de rodekool. Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, witte wijnazijn en peper en zout en meng met de salade.

3

Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de falafelballetjes 2 - 3 minuten op middelhoog vuur aan elke kant bruin. Pas op, de falafel bakt snel aan. Haal uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.

4

Verhit ondertussen de olijfolie in een tweede koekenpan en fruit de rode ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de overige rodekool toe en bak 5 - 7 minuten op middelmatig vuur. Bestrooi met de helft van de komijn.

5

Maak een saus van de Turkse yoghurt en overige komijn.

6

Maak de koekenpan van de falafel schoon en verhit op middelmatig vuur. Besprenkel het platbrood met water en verwarm het platbrood 30 seconden per kant in de koekenpan.

7

Verdeel het platbrood over de borden. Beleg naar wens met de rodekool, salade, falafel en Turkse yoghurt.