Hoewel hotdogs zeer populair zijn in Amerika, hebben ze hun roots in Duitsland. Meer bepaald in Frankfurt, waar de eerste worsten volgens historici al in de vijftiende eeuw gemaakt werden.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Hotdogbroodje
(Bevat Rogge, Soja, Tarwe)
200 gram
Aardappelen
5 gram
Vers basilicum
(Kan bevatten Selderij)
1.5 stuk(s)
Tomaat
½ stuk(s)
Ui
10 ml
Basilicumcrème
1 stuk(s)
Varkensboerenworst
(Kan bevatten Mosterd, Selderij, Soja, Gluten, Eieren)
30 gram
Slamix met radicchio, rucola en bladsla
½ el
Zwarte balsamicoazijn
½ tl
Wittewijnazijn
¼ el
Suiker
¼ el
Olijfolie
¼ el
[Plantaardige] roomboter
1 el
[Plantaardige] mayonaise
naar smaak
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in partjes. Verdeel de partjes over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 1/4 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout en schep om. Bak 30 - 35 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om (zie Tip).
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Serveer dan de helft van de aardappelen. De overige aardappelen kun je op een andere dag deze week verwerken in een salade of ander gerecht.
Snijd de ui in halve ringen. Verhit 1/4 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui 2 - 3 minuten. Blus af met per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn en 1/4 el suiker. Zet het vuur laag en laat de ui, afgedekt, 20 - 25 minuten karamelliseren. Schep af en toe om.
Snijd de helft van de tomaat in kleine blokjes en de andere helft in partjes. Snijd het basilicum fijn. Meng in een kom de tomatenblokjes met de helft van het basilicum en breng op smaak met extra vierge olijfolie, peper en zout.
Weetje: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C en E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!
Meng in een kleine kom de basilicumcrème met de mayonaise. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel en bak de boerenworst in 2 - 3 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Dek vervolgens de pan af en bak 8 - 10 op middelmatig vuur. Keer regelmatig om. Bak de hotdogbroodjes 2 - 3 minuten in de oven.
Meng ondertussen in een saladekom een dressing van per persoon: 1/4 el basilicum-mayonaise en 1/2 tl wittewijnazijn. Voeg de tomatenpartjes en het overige basilicum toe. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de slamix toe en meng goed.
Snijd de broodjes aan de bovenkant over de lengte 3 cm in, maar snijd het broodje niet compleet doormidden. Leg de worst in het broodje. Besmeer de worst met de basilicum-mayonaise. Verdeel de gekaramelliseerde ui en de tomaat-basilicumtopping over de broodjes. Serveer de salade, aardappelen en overige basilicum-mayonaise ernaast.