Heerlijke doradefilet met frisse bosui-yoghurtsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Heerlijke doradefilet met frisse bosui-yoghurtsaus

Heerlijke doradefilet met frisse bosui-yoghurtsaus

De Nederlandse naam voor de dorade is goudbrasem. Deze naam heeft het te danken aan de gouden streep die over zijn neus loopt. De dorade voedt zich met kleine kreeftjes, wormpjes en kleine visjes. Circa 80 % van de dorade wordt tegenwoordig gekweekt in de landen rond de Middellandse zee.

Labels:
Kindvriendelijk
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
Bereidingstijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Peen

250 gram

Vastkokende aardappelen

2 stuk(s)

Bosui

2 el

Volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Doradefilet met huid

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

1 stuk(s)

Olijfolie

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 tl

Mosterd

½ tl

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)641 kcal
Energie (kJ)2682 kJ
Vetten29 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten62 g
waarvan suikers0 g
Vezels11 g
Eiwitten28 g
Zout0 g

Benodigdheden

Oven
Pan met deksel
Bakplaat
Bakpapier
Kom
Koekenpan

Instructies

1

Verwarm de oven op 220 graden. Breng 500 ml water per persoon aan de kook in een grote pan met deksel voor de bospeen en aardappelen.

Snijd de bospeen
2

Snijd de bospeen in de lengte doormidden en vervolgens in de lengte in kwarten. Schil of was de aardappelen (nicola) grondig, snijd in de lengte doormidden en daarna in lange smalle parten. Kook de bospeen en aardappelen samen, in de grote pan met deksel, 10 minuten op middel-matig vuur. Giet daarna af.

Verdeel de bospeen en aardappelen over een bakplaat met bakpapier
3

Verdeel vervolgens de bospeen en aardappelen over een bakplaat met bakpapier, besprenkel met de olijfolie, peper en zout en bak 15 minuten in de oven.

4

Snijd ondertussen de bosui in fijne ringen. Meng in een kom, mosterd, extra vierge olijfolie en een deel van de bosui en bewaar apart.

Bak de doradefilet
5

Verhit de roomboter in een koekenpan en bak de overige bosui 1 minuut. Voeg de dorade toe en bak op het vel 2 - 3 minuten knapperig op middelhoog vuur, draai om en bak nog eens 1 - 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Garneer met de bosui-yoghurtsaus
6

Verdeel de bospeen en aardappelen over de borden en serveer met de dorade en bosui-yoghurtsaus.