HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconHeerlijke Doradefilet Met Frisse Bosui Yoghurtsaus
topBanner
Heerlijke doradefilet met frisse bosui-yoghurtsaus

Heerlijke doradefilet met frisse bosui-yoghurtsaus

Lees meer

De Nederlandse naam voor de dorade is goudbrasem. Deze naam heeft het te danken aan de gouden streep die over zijn neus loopt. De dorade voedt zich met kleine kreeftjes, wormpjes en kleine visjes. Circa 80 % van de dorade wordt tegenwoordig gekweekt in de landen rond de Middellandse zee.

Labels:Kindvriendelijk
Allergenen :Melk (inclusief lactose)Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 gram

Peen

500 gram

Vastkokende aardappelen

4 stuk(s)

Bosui

4 el

Volle yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Doradefilet met huid

(BevatVis)

Zelf toevoegen

1 stuk(s)

Olijfolie

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 tl

Mosterd

1 tl

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)2682 kJ
Energie (kcal)641 kcal
Vetten29.0 g
waarvan verzadigd9.0 g
Koolhydraten62 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels11 g
Eiwitten28 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Oven
Pan met deksel
Bakplaat
Bakpapier
Kom
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven op 220 graden. Breng 500 ml water per persoon aan de kook in een grote pan met deksel voor de bospeen en aardappelen.

2

Snijd de bospeen in de lengte doormidden en vervolgens in de lengte in kwarten. Schil of was de aardappelen (nicola) grondig, snijd in de lengte doormidden en daarna in lange smalle parten. Kook de bospeen en aardappelen samen, in de grote pan met deksel, 10 minuten op middel-matig vuur. Giet daarna af.

3

Verdeel vervolgens de bospeen en aardappelen over een bakplaat met bakpapier, besprenkel met de olijfolie, peper en zout en bak 15 minuten in de oven.

4

Snijd ondertussen de bosui in fijne ringen. Meng in een kom, mosterd, extra vierge olijfolie en een deel van de bosui en bewaar apart.

5

Verhit de roomboter in een koekenpan en bak de overige bosui 1 minuut. Voeg de dorade toe en bak op het vel 2 - 3 minuten knapperig op middelhoog vuur, draai om en bak nog eens 1 - 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de bospeen en aardappelen over de borden en serveer met de dorade en bosui-yoghurtsaus.