Vandaag maak je zelf een stoof waarin je zoetzure paprika combineert met de zilte smaken van heekfilet en leccino olijven.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Paprika
1 stuk(s)
Knoflookteen
200 gram
Krieltjes
1 stuk(s)
Heekfilet
(Bevat Vis)
10 gram
Leccino-olijven
¼ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
1 el
Zwarte balsamicoazijn
1 el
Olijfolie
½ el
[Plantaardige] roomboter
½ tl
Suiker
naar smaak
Peper en zout
Verwijder de zaadlijsten van de paprika. Snijd de paprika in zeer smalle repen. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Was de krieltjes, halveer ze en snijd eventuele grote krieltjes in kwarten.
Weetje: Wist je dat deze maaltijd door de paprika en aardappelen meer dan 3 keer de ADH vitamine C bevat?
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de krieltjes, afgedekt, 25 – 30 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om en haal na 20 minuten het deksel van de pan. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de paprika en ui toe en breng op smaak met peper en zout. Bak de groenten, afgedekt, 15 minuten. Schep regelmatig om. Haal het deksel van de pan, voeg 1 el zwarte balsamicoazijn toe en verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon erboven. Voeg de suiker toe en bak nog 5 minuten op middelmatig vuur.
Dep de heekfilet droog met keukenpapier. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de heekfilet 2 - 3 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout.
Meng de leccino olijven door de paprikastoof. Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout.
Verdeel de paprikastoof en de gebakken aardappelen over de borden. Leg de gebakken heekfilet erbij. Besprenkel de heekfilet met zwarte balsamicoazijn naar smaak.