Hoe wordt heek ook wel genoemd? a) zeeduivel, b) mooie meid of c) leren vest Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Tomaat
¼
Tomatenpuree
¼ pak(ken)
Kikkererwten
1 stuk(s)
Heekfilet
(Bevat Vis)
75 gram
Witte langgraanrijst
5 gram
Vers basilicum
(Kan bevatten Selderij)
½ stuk(s)
Ui
100 gram
Sperziebonen
½ zakje(s)
Italiaanse kruiden
½ el
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
100 ml
Zoutarme groentebouillon
½ el
[Plantaardige] roomboter
Bereid de bouillon. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Smelt de boter in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak 5 minuten, tot ze zacht zijn. Snijd ondertussen de tomaat in blokjes. Laat de kikkererwten uitlekken.
Blus de ui en knoflook af met 1/2 el balsamicoazijn per persoon en roer goed door. Voeg de tomatenpuree toe, meng goed en laat nog 2 minuten koken. Voeg de tomaten, de kikkererwten, italiaanse kruiden en de groentebouillon toe. Breng op smaak met peper en zout. Breng het geheel aan de kook en laat 10 - 12 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig door.
Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan. Kook de rijst in 12 – 15 minuten gaar.
Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer ze. Kook de sperziebonen de laatste 6 - 8 minuten mee met de rijst.
Snijd de basilicum fijn, meng de helft van het basilicum door de saus. Leg de heekfilets voorzichtig in de saus. Breng op smaak met peper en zout, dek af en laat 4 - 6 minuten zachtjes koken, of tot de vis ondoorschijnend is of gemakkelijk uit elkaar valt.
Verdeel de rijst met sperziebonen over de borden. Serveer de vis met saus op de rijst. Garneer met de basilicum en besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak.