HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGroentestamppot Met Vegetarische Balletjes
topBanner
Groentestamppot met vegetarische balletjes

Groentestamppot met vegetarische balletjes

met gestoofde cherrytomaten en grana padano

Week zonder Vlees
Lees meer

Minder vlees eten is niet alleen goed voor jou, maar ook voor de planeet. Wist je dat je 132 liter water bespaart door een week geen vlees te eten?

Labels:Extra groenteFamilieCaloriebewustVeggieNieuwFamilie
Allergenen :TarweGerstGlutenEierenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Gele paprika

1 stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

250 gram

Rode cherrytomaten

1 zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

10 stuk(s)

Vegetarische balletjes

(BevatTarwe, Gerst, GlutenKan bevattenMosterd, Soja)

10 gram

Verse basilicum en oregano

(Kan bevattenSelderij)

20 gram

Grana padano-vlokken

(BevatEieren, Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

1 el

Roomboter

1 el

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Honing

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)679 kcal
Energie (kJ)2840 kJ
Vetten24.9 g
waarvan verzadigd8.1 g
Koolhydraten79.5 g
waarvan suikers27.0 g
Vezels12 g
Eiwitten26.5 g
Zout1.3 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Kom
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Aardappelstamper
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Zet de aardappelen onder water in een pan met deksel en kook, afgedekt, in 12 -15 minuten gaar. Giet af, bewaar wat van het kookvocht en laat uitstomen zonder deksel.

2

Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de ui in dunne ringen. Snijd de paprika in dunne repen. Snijd de courgette in dunne plakjes.

3

Meng in een kom de paprika en courgette met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de groenten over een bakplaat met bakpapier en bak 10 - 12 minuten in de oven.

4

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan. Voeg de ui en knoflook toe en bak 1 - 2 minuten. Voeg de vegetarische balletjes en de cherrytomaten toe en bak 6 - 8 minuten mee. Voeg 1/2 el honing per persoon toe en verhit 1 minuut. Blus af met per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn en 1 el water en laat zachtjes sudderen tot serveren (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout en plet de cherrytomaten eventueel met een spatel.

Tip: Kookt de saus te snel in? Draai het vuur dan laag, dek de pan af en laat staan tot serveren.

5

Ris de blaadjes van de oregano en het basilicum en snijd fijn. Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg 1/2 el roomboter per persoon, een scheutje kookvocht en 2/3 van de verse kruiden toe en meng goed. Breng op smaak met de Siciliaanse kruiden, peper en zout. Meng vervolgens de paprika en courgette door de puree.

6

Verdeel de stamppot over diepe borden. Verdeel de balletjes en cherrytomaten erover. Garneer met de grana padano-vlokken en de overige verse kruiden.

Weetje: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C en E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!