Groentesoep met zelfgemaakte gehaktballetjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Groentesoep met zelfgemaakte gehaktballetjes

4 porties | met een baguette en zelfgemaakte kruidenboter

Labels:
Recept
Allergenen :
Gluten
Tarwe
Gerst
Rogge
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

125 gram

Kastanjechampignons

1 stuk(s)

Prei

1 stuk(s)

Ui

200 gram

Rundergehakt met Italiaanse kruiden

(Kan bevatten Selderij, Soja, Gluten, Eieren, Mosterd)

150 gram

Bloemkoolroosjes

(Kan bevatten Selderij)

1 stuk(s)

Baguette

(Bevat Gluten, Tarwe, Gerst, Rogge Kan bevatten Melk (inclusief lactose), Eieren, Mosterd, Selderij, Soja, Noten, Sesamzaad)

125 gram

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

20 gram

Verse bladpeterselie en bieslook

Zelf toevoegen

1500 ml

Zoutarme groentebouillon

2 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)5839 kJ
Energie (kcal)1395 kcal
Vetten85.2 g
waarvan verzadigd43.3 g
Koolhydraten110.2 g
waarvan suikers8.8 g
Vezels27.7 g
Eiwitten39.7 g
Zout7.1 g

Benodigdheden

Grote kom
Koekenpan
Soeppan
Vergiet
Kom

Instructies

1
  • Bereid de bouillon. Haal de roomboter uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. 
  • Snipper 1/2 ui. Voeg het gehakt en de ui toe aan een grote kom. Breng op smaak met peper en zout en meng goed door. 
  • Pak 2 tl gehakt uit de kom en draai tot een balletje. Herhaal deze handeling tot al het gehakt is gebruikt.
  • Verhit 1 el roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de gehaktballetjes toe en bak 4 - 5 minuten rondom.
2
  • Snijd de champignons in plakken. Snijd de overige ui in halve ringen. 
  • Snijd de prei in dunne ringen en voeg toe aan een vergiet. Spoel goed af.
  • Verhit 2 el olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur. 
  • Voeg de ui, prei en champignons toe en bak 5 - 7 minuten. Breng op smaak met peper en zout. 

 

3
  • Voeg de bouillon toe en breng de soep aan de kook. 
  • Verlaag het vuur zodra de soep kookt en laat 20 - 25 minuten sudderen. 
  • Voeg in de laatste 10 minuten de bloemkool en gehaktballetjes toe en roer voorzichtig door.
4
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  • Bak de baguette 5 - 6 minuten in de oven. 
  • Hak de bladpeterselie en bieslook fijn. Meng in een kom met de roomboter, peper en zout. 
  • Verdeel de groentesoep over vier kommen en serveer met de baguette en de zelfgemaakte kruidenboter.