Groentenfrittata met geitenkaas en snijbonen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Groentenfrittata met geitenkaas en snijbonen

met dille en frisse tomaat-paprikasalade

Frittata is een gerecht uit de Italiaanse keuken en het zit tussen een omelet en een quiche in. Je kunt er aan toevoegen wat je wilt en hem bakken in de pan of oven.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Allergenen :
Eieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

50 gram

Snijbonen

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

150 gram

Aardappelblokjes

25 gram

Verse geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

5 gram

Verse dille & bieslook

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

1

[Plantaardige] melk

1 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2537 kJ
Energie (kcal)606 kcal
Vetten36.6 g
waarvan verzadigd10.4 g
Koolhydraten38.5 g
waarvan suikers7.9 g
Vezels8.1 g
Eiwitten25.9 g
Zout1.1 g

Benodigdheden

Koekenpan met deksel
Kom
Ovenschaal
Saladekom

Instructies

1

Verwarm de oven op 200 graden. Verwijder de steelaanzet van de snijbonen en snijd de snijbonen in schuine reepjes van 1 cm. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel en bak de aardappelblokjes en snijbonen 5 - 6 minuten afgedekt op middelhoog vuur (zie Tip). 

Tip: Kook je voor meer dan 2 personen? Gebruik dan 2 koekenpannen.

2

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de puntpaprika in kleine blokjes. Voeg de knoflook, ui en de helft van de paprika toe aan de pan met aardappelblokjes en bak 4 - 5 minuten verder. Snijd de dille en bieslook apart van elkaar fijn. 

3

Meng in een kom de eieren, de dille, de Siciliaanse kruidenmix en een scheutje melk. Breng op smaak met peper en zout. 

Weetje: Ei is een van de weinige ingrediënten bomvol vitamine D. Deze vitamine krijgen we gemiddeld te weinig binnen, terwijl we het hard nodig hebben voor de opname van calcium. Naast ei, is ook vette vis rijk aan vitamine D.

4

Vet een ovenschaal in met 1/2 el olijfolie per persoon (zie Tip). Schep de aardappelblokjes en snijbonen in de ovenschaal en giet vervolgens het eimengsel eroverheen. Verkruimel de geitenkaas erover. Bak de frittata 20 - 25 minuten in de oven, of tot het ei gestold is. 

Tip: Kook je voor meer dan 2 personen? Gebruik dan eventueel 2 ovenschalen, zodat de frittata niet te hoog wordt en daardoor sneller gaar is.

5

Snijd de tomaat in kleine blokjes. Meng in een saladekom per persoon 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl witte balsamicoazijn, de tomaat, de bieslook en de overige rode puntpaprika. Breng op smaak met peper en zout. 

6

Verdeel de frittata met snijbonen over de borden. Serveer met de  tomaat-paprikasalade.