Aziatisch rijstgerecht met spiegelei
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Aziatisch rijstgerecht met spiegelei

Aziatisch rijstgerecht met spiegelei

Met broccoli, kastanjechampignons en cashewnoten

Door de kastanjechampignons heel te laten komt de smaak nog beter tot zijn recht. Met Aziatische smaakmakers als gember en sojasaus maak je in een handomdraai een oosterse zoete saus voor bij de champignons en broccoli.

Labels:
Kook mij eerst
Veggie
Familie
Allergenen :
Sesamzaad
Eieren
Gluten
Soja
Pinda's
Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

85 gram

Basmatirijst

200 gram

Broccoli

1 cm

Verse gember

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Sjalot

125 gram

Kastanjechampignons

2.5 bosje(s)

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

5 gram

Sesamzaad

(Bevat Sesamzaad Kan bevatten Noten, Pinda's)

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

20 ml

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

20 gram

Cashewnoten

(Bevat Pinda's, Noten)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

Zonnebloemolie

1 el

Honing

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4000 kJ
Energie (kcal)956 kcal
Vetten48 g
waarvan verzadigd8.9 g
Koolhydraten90 g
waarvan suikers16.7 g
Vezels11 g
Eiwitten35 g
Zout3.4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Snijplank
Fruitmesje
Keukenpapier
Rasp
Koekenpan
Wok
Bord

Instructies

Rijst koken
1

Kook ruim water in 2 pannen met deksel – voor de broccoli en de basmatirijst. Kook de rijst in de ene pan, afgedekt, in 10 – 12 minuten beetgaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Broccoli koken
2

Snijd ondertussen de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in kleine blokjes. Kook de broccoli, afgedekt, 3 – 4 minuten in de andere pan. Giet af en spoel onder koud water. De broccoli hoeft nog niet helemaal gaar te zijn.

Snijden
3

Rasp ondertussen de gember fijn. Pers de knoflook of snijd fijn en snipper de sjalot. Veeg de kastanjechampignons schoon met keukenpapier. Hak de verse bladpeterselie grof.

Bakken
4

Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan op middelmatig vuur. Bak de gember, de knoflook en de sjalot 2 – 3 minuten. Voeg de kastanjechampignons toe en roerbak 5 – 6 minuten. Verhit ondertussen een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en rooster de sesamzaadjes goudbruin. Haal uit de pan, voeg de olijfolie toe aan de pan en bak 2 spiegeleieren per persoon.

Groenten afmaken
5

Voeg de sojasaus, honing, cashewnoten, broccoli en 2 el water per persoon toe aan de champignons en draai het vuur middellaag. Bak nog 2 – 3 minuten en schep regelmatig om zodat de groenten goed omhuld worden door de kleverige saus.

Serveren
6

Verdeel de rijst en groenten over de borden. Serveer met de spiegeleieren. Bestrooi met het sesamzaad en de bladpeterselie.