
Grillkaas-wraps met baba ganoush
2 porties | met ingelegde rode ui, yoghurtsaus en komkommer
Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen.
Zin in een fris-kruidige lunch of snelle avondmaaltijd? Vul deze mini-wraps met de rijke smaken van grillkaas en baba ganoush en verse knapperige groenten. Perfect voor een warme zomerdag!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
10 gram
Verse koriander en munt
200 gram
Witte grillkaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
6 stuk(s)
Mini-tortilla's
(Bevat Tarwe)
1 stuk(s)
Komkommer
150 gram
Yoghurt Griekse stijl
(Bevat Melk (inclusief lactose))
80 gram
Baba ganoush
(Bevat Sesamzaad)
½ stuk(s)
Rode peper
1 stuk(s)
Ui
1 zakje(s)
Midden-Oosterse kruidenmix
40 gram
Rucola en veldsla
Zelf toevoegen
2 el
Rodewijnazijn
2 el
Suiker
1 el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies
- Halveer de komkommer in de lengte. Snijd vervolgens in dunne staafjes.
- Snijd het steeltje van 1 rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes.
- Meng de rode ui in een kom met per persoon: 2 el rodewijnazijn, 1 tl suiker en een snuf zout. Bewaar apart en schep af en toe om.
Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.
- Ris de blaadjes van de munt en koriander en snijd fijn.
- Meng in een kleine kom de yoghurt met 2/3 van de verse kruiden en 1/2 el extra vierge olifolie. Breng op smaak met peper en zout.
- Bewaar apart tot gebruik.
- Dep de grillkaas droog met keukenpapier en wrijf in met de helft van de Midden-Oosterse kruidenmix.
- Snijd de grillkaas in plakken.
- Verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag, zonder bakvet, op middelhoog vuur en bak de grillkaas 2 - 3 minuten per kant. Bak de rode peper mee. De grillkaas is klaar als hij mooi goudbruin is (zie Tip).
Tip: De pan wordt tijdens het bakken steeds heter. Gaat het te snel? Draai het vuur dan steeds iets lager.
- Besmeer elke mini-tortilla met een beetje baba ganoush (zie Tip).
- Vul de mini-tortilla's met komkommer, slamix, grillkaas, rode peper en ingelegde ui.
- Garneer met de yoghurtsaus, verse kruiden en Midden-Oosterse kruiden en rol de wraps op.
Tip: Vind je het lekkerder om de tortilla's warm te serveren? Verhit ze dan kort één voor één in een koekenpan of verwarm ze tegelijk in de oven, ingepakt in aluminiumfolie.